Marco Rossi újra megvédte a döntését Szalai Ádámról

2022. június 14. kedd 11:22

Nem baj, ha valaki nem szakértő, és nem látja, milyen munkát tesz a közösbe Szalai - mondta a kapitány az Anglia elleni Nemzetek Ligája meccs előtt.

Marco Rossi a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Anglia várhatóan nem változtat jelentős mértékben a saját játékán, miután nemcsak Budapesten, hanem az elmúlt egy hétben a németek és az olaszok ellen is "megmutatta valódi erejét".

Ez a világ egyik legerősebb válogatottja, ráadásul van lehetőségük rotálni az egyes posztokon annyit, amennyit mi nem tudunk, mert nem ugyanolyan minőséget képviselnek az azonos posztokra behívott játékosaink - jelentette ki a kapitány, aki angol újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, a szigetországban született és nevelkedett Styles Callum számára különleges mérkőzés lesz a keddi, mert a magyar válogatott tagjaként lesz jelen az angolok elleni, angliai összecsapáson.

A kezdőcsapat összeállítását firtató kérdésre válaszolva Rossi hangsúlyozta, mindig minden döntésének megvan az oka és a háttere, minden egyes játékosával jó a kapcsolata, de soha nem az alapján állítja össze az együttest, hogy ő személy szerint kit kedvel, és kit nem. Elfogadom, hogy sokan nem szakértők, és nem értik, hogy például Szalai Ádám miért kap lehetőséget mindig a kezdőben. Annyit mondhatok, hogy a legutóbbi mérkőzésünkön kiválóan végrehajtotta a feladatait és egy statisztikai adat: többet futott, mint a középpályásaink. Mindemelett ő csapatkapitányként is nagyon fontos a számunkra" - fogalmazott az olasz tréner.

Vélhetően elég fáradtak a fiúk

"Tíz nap alatt négy mérkőzést játszunk, ehhez még klubszinten sem szokhattak hozzá a játékosok. Nehéz lesz a negyedik meccsünk, mert nincs túl sok lehetőségünk a csapat forgatására, de amikor a játékosok a hazájukat képviselik, minden nehézség megszűnik."Sok fiatal van a keretünkben, akik egyelőre nem állnak készen arra, hogy főszerepet kapjanak egy ilyen mérkőzésen. Időre van szükségük, és mi meg is szeretnénk adni nekik az időt, hosszú távon számítunk rájuk, mert mindannyian kitűnően dolgoznak."Különleges mérkőzés vár ránk az angolok ellen, örülök, hogy újra lehetőségünk lesz megmérkőzni a világ egyik legjobb válogatottjával" – nyilatkozta a szövetség honlapjának Marco Rossi.

 
Fotó: MLSZ
 

A korábban Angliában futballozó Nagy Ádám arra számít, hogy az angolok a budapesti vereség, majd az azt követő két döntetlen után szeretnék gyorsan eldönteni a mieink elleni találkozót.

Arra számítunk, hogy az angolok nagy nyomást fognak helyezni ránk. Stabilan kell védekeznünk, szervezettnek kell lennünk, hasonlóan az előző találkozókhoz. "Ez lesz a negyedik mérkőzésünk rövid idő alatt, de erőt ad számunkra, hogy egy egész ország áll mögöttünk. Három mérkőzés már lement, láttuk, hogy miben kell még javulnunk, és az eddigi tapasztalatok alapján mindent megteszünk a hibák kijavítása érdekében."

 
Fotó: MLSZ
 

 

"Intenzív mérkőzések vannak a lábakban, jó pár játékosnak ez lesz a negyedik meccse tíz nap alatt, de erőt ad, hogy az egész ország mögöttünk áll és szurkol nekünk" - mondta a középpályás.

Az angliai mérkőzést a Wolverhampont Wanderers stadionjában rendezik, a 20.45-kor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. Hajrá, magyarok! 

MOL Sportágak
MOL Csapat