Marko Nikolic: Betartottuk, amit a meccs előtt ígértünk

2018. december 14. péntek 12:25

A MOL Vidi FC Chelsea elleni döntetlenje után Marko Nikolic csalódott volt a kiesés miatt, de hozzátette, büszke a csapatára, mert az utolsó pillanatig harcolt a győzelemért.

A MOL Vidi FC bravúros döntetlent ért el a Chelsea ellen az Európa Liga utolsó fordulójában, de a nagyszerű eredmény ellenére nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást. Marko Nikolic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nem csak saját csapatáról, hanem a csoport másik meccséről is véleményt formált.

"Gratulálok a játékosaimnak. Tegnap tettem egy ígéretet a nevükben, hogy az utolsó leheletükig küzdeni, harcolni fognak, mindent beleadnak majd és ez így is lett. Büszkék lehetünk, hiszen egyedül mi vettünk el pontokat a Chelsea-től a csoportkör során és külön örülök az utolsó 10 percben mutatott teljesítménynek, amikor a játékosok már tudták, hogy a másik mérkőzés hogy áll, mégis hajtottak, még ha haszontalannak tűnt is az erőbefektetés. Akár nyerhettünk is volna. "A másik találkozón irreálisnak mondható eredmény született, de talán ugyanez elmondható a Vidi-Chelsea-re is - ilyen a futball" - mondta Marko Nikolic a sajtótájékoztatón.

Lépésről lépésre minden évben

Nikolic már az első évben is bemutatott egy komoly bravúrt a selejtezőkben (tavaly a Bordeaux-t verte ki a csapatával), idén pedig még tovább ment, hiszen a BL-ről is csak egy hajszállal maradt le, az EL-ben pedig az utolsó forduló utolsó percéig harcban állt a továbbjutásért. Ez érthetően büszkévé tette a szerb szakembert.

 
"Szintén büszke vagyok az egész nemzetközi szereplésre, arra, amit július óta letettünk az asztalra. Óriási dolog ez nekünk és a magyar futballnak is, példát mutattunk, hogy igenis lehetséges ezt elérnie egy hasonló kaliberű csapatnak. Teljesen elégedett természetesen nem lehetek, mivel a továbbjutás nem lett meg, de lépésről lépésre igyekszünk előrelépni minden évben."

Még maradt feladat 2018-ra is

Nikolic kitért az év hátralevő feladataira is, különös tekintettel a Ferencváros elleni csúcsrangadóra, illetve a nehéz sorozat okozta problémákra. A Vidi ugyanis július 10. óta folyamatosan játszik, így nem meglepő, hogy elég fáradtak a játékosai.

Az őszi szezonnak még nincsen vége, hiszen vasárnap nagyon fontos rangadó elé nézünk - a válogatott szünet óta egyébként már az ötödiket játsszuk, illetve a Magyar Kupában is érdekeltek voltunk, pokoli nehéz ritmusban léptünk pályára az év végén.

"Mit gondolok arról, hogy hol tart az egész klubépítés? Boldog vagyok, hogy itt lehetek és a Vidi vezetőedzője lehetek. A megállapodáskor hároméves projektet tűztünk ki, melynek végén a csoportkör elérése volt a cél, de ez nagyon gyorsan, egyből a bajnoki címet követően sikerült, emellett szintén fontos momentum, hogy a stadionunk is elkészült."

 
"Úgy vélem, most nagyon óvatos döntéseket kell meghoznunk, hogy továbbra is biztosan a jó irányba haladjunk. A terv az, hogy minden öt évben három-négyszer csoportkörösök legyünk."Ehhez remek kiindulóalap, hogy a szezon eleji 4 UEFA koefficiens-pontunkat több mint megdupláztuk és már 9-nél járunk."Összességében szerintem jó irányba tart a klub" - tette hozzá Marko Nikolics.
MOL Sportágak
MOL Csapat