Márton Gábor sokallja a kapott gólt, de bízik a Vidiben

2020. november 20. péntek 14:45

A MOL Fehérvár edzője a játékkal már egyre inkább elégedett, de több pontra számított, mint amennyit a pontrúgások levédekezésével küzdő Vidi szerzett eddig.

Az egészen elképesztő sikereket hozó válogatott szünet után folytatódnak az NBI-es küzdelmek, a MOL Fehérvárhoz visszatérnek az utóbbi hetekben a válogatottban is nagyszerű teljesítményeket nyújtó játékosok. Márton Gábornak vélhetően nem lesz könnyű dolga a keretével, hiszen Fiola Attila óriási meccsterhelést kapott, de sokat játszott Loic Nego és Nikolics Nemanja is, és többször pályára lépett Hangya Szilveszter is.

A MOL Fehérvár nem a legjobb hangulatban zárta a válogatott szünet előtti időszakot, hiszen hiába játszott jobban, nem tudta legyőzni a Ferencvárost, majd a szezon leggyengébb teljesítményét nyújtva kikapott az MTK-tól. Ennek a két meccsnek köszönhetően a Vidi a negyedik helyre zuhant vissza, és négy pontra nőtt a hátránya az egy meccsel kevesebbet játszó FTC-vel szemben.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Nagyon pechesek voltunk a Ferencváros elleni meccsen” - mondta Márton Gábor a MOL Csapatnak. “Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert sokkal jobban játszottunk a FTC-nél, mire ellenfelünk az első kapura lövésig eljutott (amiből egyből gólt is szerzett), addigra mi már négy komoly helyzetet is kialakítottunk, mégis nekünk kellett futnunk az eredmény után.”

“Nagyon jó csapat a Ferencváros, ezt a nemzetközi porondon is bizonyítja, de mi játékban egyértelműen föléjük kerekedtünk, és óriási szerencséjük volt, hogy nem vesztesen távoztak a MOL Aréna Sóstóból” - tette hozzá Márton.

Mi a baj a Vidivel?

“Röviden? Nagyon sok gólt kapunk, és hiába lövünk sokat, ha nem jó elosztásban tesszük. Vannak meccsek, amikor kijön a lépés, és megszórjuk az ellenfelet, máskor pedig szenvedünk, és kimaradnak a helyzetek, amikből olyan pontvesztések jönnek, amiknek nem lenne szabad megtörténniük. Több pontra számítottam, mint ahánnyal rendelkezünk, emiatt van komoly hiányérzet bennem, mert a játékunk azért közben szépen fejlődik.”

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Frusztráló, amikor szinte végig az ellenfél térfelén folyik a játék, jönnek a helyzeteink egymás után, de sajnos ki is maradnak, az ellenfél pedig egyszer átjön a térfelünkre, és egy pontrúgásból gólt szerez, méghozzá általában egy egyéni hibából."Az MTK elleni meccsig összesen tizenegy gólt kaptunk, abból nyolcat rögzített játékhelyzet előzött meg. Ez nem megengedhető!”

Márton elmondta, tulajdonképpen a játék felépítésével úgy halad a MOL Fehérvár, ahogy elképzelte, ám az eredményekkel nem lehet teljesen elégedett. Hozzátette, nemcsak a védekezésen kell javítani, hanem támadásban is sokkal hatékonyabbnak kell lenni, mert hiába a rengeteg helyzet, ha a nagy része kimarad.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Ahogy korábban is említettem, igyekszem a támadóimnak nagy szabadságot adni, ami persze nem azt jelenti, hogy bedobjuk a gyeplőt a lovak közé. Felépített támadójátékunk van, amiben a támadóknak kell meghozniuk a megfelelő döntéseket. Haladunk ebben a tekintetben, néha már kifejezetten jól is csináljuk, de még nem vagyunk kiegyensúlyozottak” - mondta Márton.

A bajnokságra kell koncentrálni

A MOL Fehérvárnak nem sikerült eljutnia az Európa Liga csoportköréig, mert bár egy bravúrt bemutatott a francia Reims kiejtésével, a Standard Liege elleni playoff második félidejére elfogyott a csapat, és a belgák jutottak a főtáblára.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Nagyon fájt mindenkinek a kiesés, főleg azért, mert a Reims ellen egy nagyon jó meccsen jutottunk tovább. Alig faultoltunk, mégis kevés helyzeten tartottuk a franciákat, és úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább. A Liege ellen a második félidőben már nem játszottunk igazán jól, de súlyos egyéni hibákkal magunkat büntettük, így nem juthattunk tovább.”

“A csapat azonban jól reagált a kiesésre, hiszen rúgtunk az Újpestnek egy ötöst utána, ám aztán újra pontokat veszítettünk a Honvéd ellen. "Az a fajta kiegyensúlyozottság hiányzik, amivel le tudjuk zárni a játékban megnyert meccseket. A Honvéd elleni például abszolút ilyen volt, gólokkal kellett volna nyernünk, de a végén csak egy pontot szereztünk.”

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Nyilvánvaló, hogy az edzőt az eredményei minősítik, de számomra nagyon fontos, milyen játékot mutat a csapatom."Azt kérdezed, hogy melyiket választom: játsszunk szépen, vagy nyerjünk? Nos, én maximalista vagyok, azt akarom, hogy szép játékkal nyerjük meg az összes meccsünket” - tette hozzá nevetve Márton.

A MOL Fehérvár a Diósgyőr ellen folytatja szereplését az NBI-ben, a vasárnapi mérkőzésen muszáj lenne nyernie Márton Gábor csapatának. Időközben elkészült a Magyar Kupa sorsolása is, a Vidi a 16 közé kerülésért a Vasassal találkozik januárban.

MOL Sportágak
MOL Csapat