Márton Gábor veszi át a MOL Fehérvár irányítását

2020. július 08. szerda 18:59

Már meg is van Joan Carrillo utódja: Márton Gábort nevezték ki a MOL Fehérvár FC vezetőedzőjének.

A klub weboldalán szerdán közölte, hogy az elmúlt idényt hetedikként záró Zalaegerszeget irányító 53 éves Márton ül le a kispadra, miután a napokban a MOL Fehérvár és edzője, Joan Carrillo útjai elváltak. "Kicsit váratlanul ért a megkeresés, de nagyon boldoggá is tett. Ezt az ajánlatot pedig nem lehet visszautasítani. Várom a közös munkát, remélem, hogy fel tudok nőni a feladathoz és sikeres szezont produkálunk" - idézte a honlap az új edzőt.

"Folyamatosan figyelemmel követjük a magyar edzői kar működését, hiszen a magyar futball építése és felemelkedése nem lehet sikeres nélkülük - mondta a Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán a bejelentés után. "Üde színfoltja volt az NB II-es bajnokságnak a Márton Gábor által vezetett Siófok a maga megalkuvást nem tűrő, felszabadult, bátor támadófocijával és Gábor ezt Zalaegerszegen is folytatni tudta az NB I-ben is, miközben nagyon komoly nyomás volt a csapaton a kiesés elkerüléséért folytatott harcban."Ha a ZTE FC esetében nagy nyomásról beszélünk, akkor a Vidinél ez méginkább igaz. Szép és nagyon nehéz feladat előtt áll, de biztosak vagyunk abban, hogy meg fogja oldani. "Sok beszélgetés után körvonalazódott, hogy ő az egyik fő jelöltünk és végül rá esett a választásunk. Örülünk, hogy egy tehetséges magyar edző kezébe adhatjuk a Vidi szakmai irányítását, sok sikert kívánunk neki!"

A székesfehérvári klub hétfőn jelentette be, hogy szerződést bontott Joan Carrillóval, aki november 27-én második alkalommal ült le a csapat kispadjára. Az első fehérvári kalandja bajnoki címmel zárult, ezúttal azonban nem találta meg a ritmust a spanyol szakember irányítása alatt.

MOL Sportágak
MOL Csapat