Meg akarjuk mutatni a Fradinak, hogy mi vagyunk a jobbak

2019. április 03. szerda 12:39

A MOL Vidi jó helyzetből várja a Fradi elleni kupameccs visszavágóját, és Kovácsik Ádám szerint esélyük nyílik rá, hogy mentálisan megtörjék a Ferencvárost.

A MOL Vidi FC fordulatos, izgalmas meccsen győzte le a Debrecent a hétvégi bajnoki fordulóban, így tovább üldözi a szintén nem hibázó Ferencvárost. A két kiemelkedő csapat versenyfutása a Magyar Kupában folytatódik, szerdán jön a nyolcaddöntő visszavágója, amit a MOL Vidi vár sokkal jobb helyzetből, hiszen a Groupama Arénában is győzni tudott.

A MOL Vidi véget vetett a Fradi veretlenségi sorozatának

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés: Ferencvárosi TC-MOL Vidi FC 1-2 (1-1) gól: Gorriarán (22.), illetve Juhász (6.), Vinícius (58.) Nem a levegőbe beszélt Loic Nego, aki a MOL-csapatnak azt mondta a mérkőzés előtt, hogy győzni mennek a Fradihoz. A fehérváriaknak szerencséjük is volt, mert sikerült a mérkőzést a saját játékstílusuknak megfelelően alakítaniuk, magabiztosan védekeztek, és keményen odaléptek, ha kellett.

“Nem mondtunk le a bajnoki címről, sőt abban bízunk, hogy ha kiejtjük a Fradit a kupából, az hatással lesz a bajnoki szereplésükre is” - mondta határozottan Kovácsik Ádám, a MOL Vidi kapusa a MOL-csapatnak.

Beragadtunk a rajtnál

Lehetne a Vidi sokkal közelebb is a Fradihoz, mint a jelenleg a két csapat között feszülő nyolc pont, de a tavaszi rajtot nem kapta el jól a címvédő. A kapus szerint a csapat már maga mögött hagyta a csalódást keltő rajtot, és csak előre néz.

 
Fotó: MOL Vidi FC
 
“Beragadtunk a startvonalnál, ráadásul hazai pályán veszítettünk el két meccset is, így nem sikerült csökkentenünk az ősz végén meglévő hátrányunkat. Azóta viszont jó sorozatot építünk, amiben kakukktojás lehet sokak szemében a paksi pontvesztés, de azt mondom, oda nem győzni járnak az ellenfelek, és ha nem kezdtünk volna ilyen rosszul, még akár bele is férhetne. Így azonban nagyon dühösek voltunk miatta.”

“Nem azt mondom, hogy sziporkázunk, de jó pályára állt a csapat, és szép győzelmi sorozatban vagyunk. A Debrecen legyőzése is komoly fegyvertény volt, hiszen a második fogadta a harmadikat, és ennek megfelelően kemény meccset játszottunk. Megmutattuk, hogy fejben egyben van a csapat, hiszen egészen a hajráig vezetett az ellenfél, mi viszont nemcsak egyenlítettünk, de pár percen belül már nálunk volt az előny. Ez azt mutatja, hogy mentálisan rendben vagyunk” - mondta Kovácsik, aki alaposan hozzátette a magáét a győzelemhez.

 
Fotó: MOL Vidi FC
 
“A hajrában volt egy komoly védésem, nagyon örülök neki, hogy sikerült megőriznem a győzelmet a csapat számára. Azt hiszem, nagyon sokat számított mentálisan, hogy le tudtuk győzni a Debrecent” - tette hozzá szerényen a kapus.

Duplán fontos a Fradi elleni kupameccs

A fehérvári játékosok előtt még ott lebeg a bajnoki cím lehetősége, mert bár nyolcpontos előnnyel vezet a Fradi, Kovácsik szerint még korántsem lefutott a szezon versenyfutása.

“A kupameccs természetesen nem csak azért fontos, mert a Magyar Kupa megnyerése is a céljaink között szerepel, hanem azért is, mert abban bízunk, hogy ha sikerül kiejteni a Fradit, az rányomhatja a bélyegét az önbizalmukra” - magyarázta a kapus.

 
Fotó: MOL Vidi FC
 
“Nagyon jó érzés volt idegenben legyőzni a Fradit, és mivel egyébként is régen, még 2017 decemberében kaptunk ki tőlük utoljára, úgy gondolom, jó esélyekkel várjuk a visszavágót."Már csak azért is fontos lenne, hogy kettős győzelemmel vegyük az akadályt, mert nemsokára újra a Groupama Arénában játszunk velük a bajnokságban, és pszichésen nagyon nem mindegy, milyen alapállásból futnak neki a meccsnek a játékosok mindkét oldalon.”

“Be akarjuk bizonyítani a Ferencvárosnak, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Éreztetni akarjuk velük, hogy számolni kell velünk minden fronton, mert nekünk kötelességünk minden sorozatban a végső győzelemre törnünk, és képesek is vagyunk rá, még ha most néhányan le is írtak minket” - magyarázta eltökélten a MOL Vidi kapusa.

Sok van még hátra

Kovácsik szerint olyan sok van még hátra a bajnokságból, hogy még biztosan lesznek meglepetések. A kapus azt is elárulta, hogy szerinte bizonyos szempontból a saját kezükben van a sorsuk.

 
Fotó: MOL Vidi FC
 
“Úgy gondolom, a Fradi fog még annyi pontot veszíteni, amennyivel mi lehetünk a bajnokok, ám ehhez nekünk az összes hátralevő meccsünket, köztük a Fradi elleni idegenbeli bajnokit is meg kell nyernünk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy bebizonyítsuk, igazam van” - mondta vidáman Kovácsik.

“Ahogy Marko Nikolic is mondta, amíg matematikai esélyünk van, mindent bele fogunk adni. Ez a terv már a szerdai kupameccsre is” - tette hozzá a kapus.

MOL Sportágak
MOL Csapat