Megállíthatatlanul nyomul az NBI-ben a MOL Fehérvár

2019. szeptember 14. szombat 19:15

Az éllovas MOL Fehérvár nyert a Budapest Honvéd vendégeként az OTP Bank Liga 6. fordulójának szombati játéknapján, így megőrizte százszázalékos mutatóját a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3104 néző, v.: Kassai
gólszerző: Hodzic (82.)
sárga lap: Lovric (17.), Batik (84.), illetve Hodzic (36.), Hadzic (48.), Huszti (59.), Elek (68.)

Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Kesztyűs, Nagy G., Banó-Szabó (Vadócz, 56.), Aliji (Kukoc, 85.) - Ben-Hatira (Cipf, 85.), Moutari

MOL Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász R., Musliu, Hangya - Hadzic (Futács, 61.), Elek - Huszti, Kovács I. (Milanov, 75.), Petrjak - Hodzic (Nikolov, 89.)

A jó iramú, küzdelmes első félidőben a kapuk csupán egy-egy alkalommal forogtak veszélyben, miután a támadásokat egyik csapat sem tudta lövéssel befejezni. Az első húsz percben a fehérváriak voltak aktívabbak, utána azonban kiegyenlítődött a mezőnyjáték.

A szünet után energikusabb kispesti csapat érkezett, ennek köszönhetően a hazaiak irányították is a játékot, de komolyabb helyzetet változatlanul nem tudtak kidolgozni. Csakúgy, mint a több hibával játszó vendégek. A második félidő közepén egy cserével egyben szerkezetet is váltott a Fehérvár, a súlypont pedig áthelyeződött a kispestiek térfélre. A Honvéd idővel reagált erre, de a 82. percben remek akció végén Hodzic góljával mégis vezetést szerzett a vendégcsapat. A hajrában a Honvéd hiába frissített két cserével, a ráadásban csak kapufáig jutott, egyenlítenie már nem sikerült.

A Honvéd ötödször kapott ki ebben a szezonban a bajnokságban, a fehérvári együttestől pedig sorozatban a hetedik vereségét szenvedte el.

MOL Sportágak
MOL Csapat