Megint Görögországban kellene a bravúr a MOL Viditől

2018. október 25. csütörtök 12:30

Nincs megállás a MOL Vidi Fc-nek: a magyar bajnok a kiváló formában futballozó PAOK otthonában folytatja EL-szereplését. Kell a bravúr, mert elmehet a továbbjutás.

Folytatja szereplését az Európa Ligában a MOL Vidi FC, a magyar bajnok a harmadik fordulóban a PAOK Szaloniki otthonában lép pályára. A Vidi az idei sorozatban már másodszor látogat Görögországba, Athénban a BL-playoffban sajnos a kiváló játék nem hozott eredményt, most abban bíznak a fehérváriak, hogy ez másként lesz.

Jól kell teljesítenünk a következő EL-mérkőzéseinken, ahogy azt tettük például Londonban a Chelsea ellen, de most már pontokat is kell szereznünk. Ha nem szerzünk pontokat a PAOK elleni holnapi és budapesti találkozókon, gyakorlatilag elúszik a továbbjutás esélye, ha viszont ezt megtesszük, nagy lépést tehetünk a második hely felé.

"Remek csapat a PAOK, és azt is tudjuk, hogy a szurkolóik milyen hangulatot teremtenek. Hibák nélkül kell játszanunk, de ahogy már korábban mondtam, a mi csapatunkat igazi harcosok alkotják, akik mindent meg fognak tenni csütörtök este" - mondta Marko Nikolics a sajtótájékoztatón.

 
A görög bajnokságot hibátlan mérleggel vezető PAOK nagyszerű formában van, és az Európa Ligában is jól állnak: bár a Chelsea-től a Vidihez hasonlóan 1-0-ra kikaptak, a Budapesten sajnos elég simán nyerő BATE otthonában meggyőző játékkal nyertek (1-4) és magabiztosan várják a MOL Vidi elleni meccset is.

Jó eredményeket értünk el eddig, szerintem inkább a Vidinek kell tőlünk tartania, mint fordítva - mondta a sajtótájékoztatón Diego Biseswar, a görögök holland középpályása.

Senkitől nem tart a MOL Vidi

"Először játszom a PAOK ellen, akiket nagyon erősnek tartok. Úgy érzem, megfelelően felkészültünk az elmúlt napokban, bízom benne, hogy egy jó meccset játszunk. Korábban már megmutattuk Európában is, hogy senkitől nem kell tartanunk, bárkivel felvesszük a versenyt, erre készülünk csütörtökön is" - mondta Anel Hadzic, a Vidi középpályása.

 
A bosnyák játékos szavait támasztja alá a fehérváriak londoni teljesítménye is. A Vidi remek meccset játszott a Chelsea-vel, egyáltalán nem volt megilletődött, és nem állt messze a bravúros pontszerzéstől sem. Ezt a bátor, mégis szervezett játékot kell a pályára tenni Szalonikiben is, és akkor az eredménytől függetlenül elégedett lehet a fehérvári tábor.

És ha már az eredmény: a Vidinek nem szabad kikapnia, ellenkező esetben elszállnak a továbbjutási remények, ha azonban összejön a pontszerzés, és hazai pályán még erre is rá tud tenni egy lapáttal a magyar bajnok, akkor megnyílik az út a legjobb 32 közé.

A mérkőzés 21.00h-kor kezdődik, ukrán bíró fújja a meccset: Jevhen Aranovzski már vezetett meccset a Vidinek: 2012-ben a Basel-Videoton meccsen működött közre.

MOL Sportágak
MOL Csapat