Megvédte Román Kupa-címét a Sepsi OSK

2023. május 24. szerda 22:43

Óriási izgalmak után, büntetőkkel védte meg a címét a Román Kupában a székelyföldi csapat, amelyben a kapus Niczuly Roland volt a kupadöntő hőse.

Román Kupa, döntő:
Sepsi OSK–Universitatea Cluj 0–0 – 11-esekkel 5–4
Nagyszeben, Városi Stadion, 11 813 néző. Vezette: Popa

Sepsi OSK: Niczuly – Balasa (Tamás M., 85.), Ciobotariu (Dimitrov, 85.), Ninaj, Dumitrescu – Stefanescu, J. Rodriguez, Paun (Varga R., 111.), Matei (Gheorghe, 75.) – Rondón (Aganovic, a szünetben), Safranko (Tudorie, 75.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi (via NSO)

Jobban kezdte a finálét a címvédő Sepsi OSK, de az első negyedóra után átvette a játék irányítását a román alsóházban végzett kolozsvári csapat. Érthetetlen volt a székely csapat megtorpanása, és nem is igazán sikerült megtalálni a ritmust a folytatásban sem, miközben a U kétszer is eltalálta a kapufát. Nem volt veszélytelen a Sepsi sem, akadtak lehetőségek, de már a rendes játékidőben érezni lehetett, hogy ez vagy egygólos meccs, vagy annyi sem születik.

Végül utóbbi forgatókönyv vált valóra, így jöhettek a büntetők, és a dráma sem maradt el. Az első párban egyből hibázó szentgyörgyiek az utolsó párban egy lövésre voltak a kieséstől, ám Niczuly Roland kivédte a kolozsváriak utolsó 11-esét, így folytatódott a párbaj. A szétlövésben aztán újra hibázott a Sepsi, de Niczuly megint megmentette a csapatát, majd a hatodik párban, amikor a szentgyörgyiek betaláltak, megint hárított a székely kapus, ezzel megnyerte a trófeát a háromszéki csapatnak.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat