MOL Csapat Év Pillanatai: Kalmár Zsolt, FC DAC

2019. december 28. szombat 11:26

A MOL Csapat klasszisait arról kérdeztük, melyik volt számukra a 2019-es év legszebb pillanata. A sorozat harmadik részében Kalmár Zsolt, a DAC középpályása következik.

Rekordok egész sorát döntötte meg 2019-ben az FC DAC, a dunaszerdahelyiek a tavasszal megszerzett bajnoki ezüstérem mellé szerzett gólok, és pontok számában is csúcsot döntöttek. A csapat kapitánya, Kalmár Zsolt hirtelen nem is tudott egy dolgot kiemelni az évből. 

Ha a csapatot nézzük, akkor egyértelműen a Slovan elleni, idén őszi győzelmünket mondanám az év pillanatának. Nem gyakran fordul elő, hogy ennyire megverik a poszonyiakat, akik idén is kiemelkednek a mezőnyből" - mondta a magyar válogatott középpályás a MOL Csapatnak. 

A DAC rommá verte a Slovan Bratislavát a derbin

Fortuna Liga, 7. forduló FC DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 5:2 (2:1)MOL Arena, 11 679 néző gól: Davis (11m), 45+1. Vida Kristopher, 52., 75. Ramirez, 68. Fábry, ill. 18. Šporar (11m), 54. Abena sárga lap: 56. Koštrna, 86. Oravec, ill. 41. Suchockij, 47. Abena, 83. Ljubičič piros lap: 35.

Kalmár nem egy sérülékeny játékos, az idei ősze azonban elég pechesre sikerült. Két súlyos sérülés is hátráltatta, de amikor pályára lépett, rendszerint jól játszott, és fontos gólokat is szerzett. 

"Ha nem a csapat, hanem az én személyes kedvenc pillanatomat keressük, akkor pedig a Trencín elleni gólomat mondanám. Elég szépre sikerült" - tette hozzá nevetve a középpályás. 

A sorozat korábbi részei: 

I. Szilágyi Áron 
II. Bodó Ricsi, MOL-Pick Szeged

MOL Sportágak
MOL Csapat