MOL Fehérvár, DAC és Topolya: Indul az európai kaland!

2020. augusztus 10. hétfő 19:04

Elkészítették az Európa Liga selejtezőinek sorsolását, egyik csapatunk feladata sem lehetetlen, bár a DAC és a Topolya kénytelen lesz idegenben kiharcolni a továbbjutást.

Az UEFA nyoni központjában augusztus 10-én, 13 órától tartották az Európa Liga 1. selejtezőkörének sorsolását, ahol a MOL Csapat három tagja is érdekelt volt. A magyar bajnokság ezüstérmeseként a MOL Fehérvár, a szlovák bajnokság bronzérmeseként az FC DAC, illetve a szerb bajnokság negyedik helyezettje, az FK Topolya mellé sorsoltak ellenfeleket.

Dublini csapat vár a MOL Fehérvárra

A Vidi mellé a Bohemians FC-t húzták, az írek fiatal csapata nem rendelkezik jelentős európai rutinnal, bár tizenegyszeres bajnok, és hétszeres kupagyőztes. Az aktuális ír bajnokság 2020 februárjában indult, a koronavírus-járvány miatt márciusban szakadt félbe és július végén kezdődött újra, jelenleg a 7. fordulónál jár. A Bohemian FC a tabella 2. helyén áll, 5-ször nyertek és 2-szer kikaptak eddig a bajnokságban. A csapat legeredményesebb játékosa Daniel Mandroiu, aki háromszor talált be eddig - írja a Vidi honlapja.

Az írek elleni mérkőzést augusztus 27-én rendezik, a sorsolás szerint (végleges döntés 24 órán belül várható) a mérkőzést hazai pályán játszhatja a Vidi. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Kijelenthető, hogy szerencsésnek mondható a sorsolás, pláne annak függvényében, hogy itthon játszunk, amely mindenképpen nagy könnyebbség" - nyilatkozta az M1-nek Kovács Zoltán, a fehérvári klub sportigazgatója. Hangsúlyozta, az ír csapatot kötelező legyőzniük, ugyanakkor senki sem veheti félvállról az összecsapást, a Bohemian FC ugyanis vélhetően remek mentalitással, jó erőállapotban lép majd pályára. "Jó irányba tart a csapat, a frissesség megfelelő szintű. Ahogyan jönnek egymás után a mérkőzések, nyilván egyre jobb állapotban lesznek a játékosok, de már vannak bíztató jelek" - fűzte hozzá Kovács Zoltán.

Izlandra utazik a DAC, Moldáviába a Topolya

A Hafnarfjördur az utóbbi évek legeredményesebb izlandi csapata, habár az idei bajnokságban (ott tavasz-ősz rendszerű a lebonyolítás) csak a hatodik helyen áll. Az izlandiak legnagyobb neve kétségtelenül az edző, Eidur Gudjohnsen, a játékoskeret értéke a transfermarkt szerint 2,3 millió euró, míg a DAC-ot 9,3-ra taksálja a portál. A továbbjutás egy meccsen dől el, a DAC-nak idegenben kell kiharcolni a következő fordulóba jutást.

A története első európai kupakalandjára készülő Topolyánál teljesült Szabó Zoltán edző kívánsága, aki azt mondta a MOL Csapatnak, a hosszú utazást szeretné elkerülni. A TSC végül a moldovai FC Petrocub Hincestit kapta a sorsoláson, a továbbjutásról itt is egy mérkőzés dönt, amit Moldáviában rendeznek.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat