Nagyon fiatal DAC győzte le a Nyitrát a MOL Arénában

2019. december 01. vasárnap 10:14

A szokottnál is fiatalabb csapattal állt fel a DAC a Nitra elleni mérkőzésen, és végül 1-0-ra nyert, és tartja második helyét a Fortuna Ligában.

Fortuna Liga, 17. forduló
FC DAC 1904 - FC Nitra 1:0 (0:0)
MOL Aréna, 7189 néző
Gól: 63. Divković
Sárga lap: lapok nélkül

DAC: Jedlička - Blackman, Oravec, Beskorovainyi, Davis (K), - Vida Máté, Ronan, Fábry (88. Šimčák) - Vida Kristopher, Ramirez, Divković

Nyitra: Šípoš - Kuník (46. Dubeň), Farkaš (K), Podhorin - Bilovský, Faško - Fabiš, Gatarić (71. Štefanec), Magda - Ristovski, Chobot (61. Šefčík)

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, mert a Nyitra védekező futballt fog játszani, és ez be is igazolódott" - mondta Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője. "Az első félidő legnagyobb helyzete mégis az ellenfélé volt. Nagyon nehéz héten vagyunk túl a nagymihályi vereség után."

"A második játékrészben jobban játszottunk. Kicsit változtattunk a taktikánkon és ez segített, egyik helyzetet dolgoztuk ki a másik után. A kihagyott tizenegyes miatti krízishelyzeten is túl tudtunk lépni."Amit mindenképp ki kell emelni, hogy a klub történetének egyik legfiatalabb tizenegyével játszottunk. A cserepadon három játékosom is volt az U19-es csapatból. Tiszteletet érdemelnek a játékosaim azért, ahogy lehozták a mai meccset. "Ami pedig a klubban történteket illetti, szeretnék eloszlatni néhány pletykát. Koštrna pedig azért távozott, mert az elmúlt két-három hétben személyi problémák adódtak az öltözőben. Koštrnával mindig is kiválóan együtt tudtam dolgozni, de most úgy döntöttünk, jobb, ha a szezon utolsó két meccsén nem áll a klub rendelkezésére. Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne lenne esélye a visszatérésre, mert továbbra is a mi játékosunk. ”

MOL Sportágak
MOL Csapat