Nagyon fontos rangadót nyert meg a Zsolnát verő FC DAC

2019. szeptember 29. vasárnap 22:14

A tabellán előtte álló Zsolnát győzte le a dunaszerdahelyi DAC, amely tartja a harmadik helyét, de megközelítette a zsolnaiakat a tabellán.

Fortuna Liga, 10. forduló
FC DAC 1904 – MŠK Zilina1:0 (1:0)
MOL Aréna, 8504 néző
Góllövők: 22. Davis
Sárga lap: 55. Beskorovainyi, 90+1. Jedlička, ill. 46. Sluka

DAC: Jedlička - Koštrna (K), Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Vida Máté, Oravec - Fábry (72. Blackman), Ronan, Vida Kristopher - Ramirez

Zsolna: Holec - Kaša, Králik, Kiwior - Tomič (67. Vallo), Káčer (K), Demiri, Diaz (79. Bichakhchyan), Sluka - Bernát (46. Balaj), Boženík

"A Zsolna előtt adódott először lehetőség, de Oravec ziccere az ötödik percben nagyobb volt" - kezdte a meccs utáni értékelését Peter Hyballa, a DAC edzője. "Három-négy tiszta helyzetünk is volt az első játékrészben, ráadásul a Beskorovainyi ellen elkövetett szabálytalanságért tizenegyest kellett volna rúgnunk. Mi domináltunk, irányítottuk a játékot. Ezúttal úgy működött a gegenpressing, ahogyan elképzeltük. A gólnál volt némi szerencsénk, de Davis gyönyörűen találta el a labdát."

"Teljesen elégedett, és nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Az elmúlt héten kissé feszültek voltunk, de sokat videóztunk. Más klubokról – mint például az Ajaxról – olyan képeket vetítettünk a fiúknak, amellyel motiválni próbáltuk őket. A kommunikációt pedig elég egyértelművé tettük. Feketén-fehéren kiadtuk az utasításokat."Ramireznek például, hogy akkor jó, ha mozogva kéri a labdát, nem állva. Fábrynak is megmondtuk, ha nem a gegenpressing szerint fog játszani, tíz perc után a cserepadon találhatja magát. Tudják, vagyok annyira őrült, hogy megtegyem. Davisnek is megmondtam, hogy eddig csak tizenegyesekből talált be. A meccs után most odajött, és megköszönte a feddést."

"A Zsolna játssza ellenünk a focit, így több terület nyílik előttünk. A Szenicével vagy a Rózsaheggyel más futballozni. Meg kell tanulnunk teljes erővel játszani az ilyen csapatok ellen is. Pillanatnyilag a Slovant, a Zsolnát és a DAC-ot tartom a bajnokság top három csapatának."

"Ennyit a meccsről, de van itt még valami, amiről szólni szeretnék. Lukáš Čmelík. Tudjuk, hogy hibát követett el a magyar-szlovák Eb-selejtező meccs után egy internetes bejegyzésével, de azt nem tartom fairnek a szurkolóink részéről, hogy szidják az édesanyját, és, hogy ekkora a népharag vele szemben. Mi egy család vagyunk, ő az én játékosom, és én mindig ki fogok állni a játékosaim mellett. Arra kérem a szurkolóka, hogy fejezzék be Čmelík szidalmazását. Közösen tegyük oda magunkat, és varázsoljuk emlékezetessé ezt a szezont.”

MOL Sportágak
MOL Csapat