Nego: A döntetlen nem rossz, de le akarjuk győzni a Fradit

2019. március 13. szerda 14:58

Loic Nego nem esik kétségbe, mert nem indult igazán jól a tavaszi szezon, és a Magyar Kupát is legalább olyan komoly veszi, mint a bajnokságot. Jön a Fradi elleni rangadó!

A sorsolás szeszélye folytán már a legjobb nyolc között összejött a magyar klubfutball csúcsrangadója a Magyar Kupában: összecsap a bajnoki címért teperő két topcsapat, a Ferencváros és a MOL Vidi FC.

Szerdán a Ferencváros otthonában kezdődik a párharc, és kár lenne tagadni, hogy az előjelek a budapestieknek kedveznek, hiszen a tavasz eddig nem úgy sikerült a bajnoki címvédőnek, ahogy Marko Nikolicék eltervezték.

Juhász: Ennyi helyzetünk talán egyszer sem volt ősszel

Ennél rosszabbul nem is indulhatott volna a tavaszi szezon a MOL Vidi FC számára. A tavaszt ötpontos hátrányból indító fehérváriak két, a tabella alsó részében álló ellenféltől is hazai pályán szenvedtek vereséget, így ahelyett, hogy csökkent volna a Ferencváros előny, a budapestiek még jobban megléptek a Viditől.

“Számomra nem vigaszdíj lenne a Magyar Kupa, hasonlóan fontosan élem meg a kupameccset is, mint a bajnokikat. Azon kívül nem értek egyet azokkal, akik szerint azért fontos számunkra ez a kupameccs, mert a bajnoki cím már elúszott."Egyáltalán nem úszott el, tovább harcolunk érte, ugyanazzal az elszántsággal, amivel szerdán a Ferencváros ellen is fogunk a kupában” - mondta a MOL-csapatnak elszántan Loic Nego.

Mi a gond tavasszal?

A tavaszi szezonban lejátszott hat bajnoki meccséből a címvédő csak hármat tudott megnyerni, így nemhogy nem tudta kihasználni a Fradi botlásait, de jelen pillanatban nyolc pont a hátránya a zöld-fehérekkel szemben. Ez nem a legjobb előjel a kupameccsre.

 
“Nem vagyunk boldogok a pontvesztésektől, ezt nem tagadom. Ugyanakkor az öltözőben is inkább biztatjuk egymást, mert érezzük, hogy nem lettünk rosszabb csapat, mint ősszel voltunk. A futballban vannak olyan időszakok, amikor minden összeesküszik ellened, és hiába feszülsz meg, nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy szeretnéd” - magyarázta a nemrég magyar állampolgárságot szerző jobboldali mindenes.

“Furcsa lesz, amit most mondok, de szerintem bizonyos szempontból még jobbak is vagyunk, mint ősszel voltunk. Sokkal több helyzetet alakítunk ki, csak az a probléma, hogy míg ősszel elég volt 2-3 helyzet egy-egy gólhoz, addig most néha húsz is kevés. "Ott van például a Diósgyőr elleni vereség, amikor annyi helyzetünk volt, mint ősszel három meccsen, mégis vesztesen hagytuk el a pályát. Vagy a paksi meccs, ahol más szempontból voltunk pechesek, de erről nem szeretnék többet mondani” - kesergett Nego, majd jelezte, egyetlen szót sem kíván szólni a játékvezetésről.

 
“Arra kell koncentrálnunk, hogy ugyanúgy kontrolláljuk a meccseket, az ellenfelekre erőltetjük az akaratunkat, mint korábban. Hinnünk kell magunkban, mert abban biztos vagyok, hogy nem a koncentráció hiányzik a kapu előtt. Egyszerűen ez most egy ilyen időszak, és minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy már a Fradi ellen túltegyük magunkat rajta.”

Újra jobbhátvéd

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a baj csőstül érkezik, ami ezúttal több kulcsjátékos sérülésében öltött testet a Vidinél. Köztük van a csapat (és a magyar válogatott) kiváló jobbhátvédje, Fiola Attila is, akinek a kiesése miatt Nego újra jobbhátvédként szerepelt a bajnokcsapatban.

“Profi labdarúgó vagyok, ott játszom, ahova az edző küld. Ha Marko Nikolic szerint a csapat érdeke azt kívánja meg, hogy jobbhátvédként játsszak, akkor ott fogok mindent megtenni a sikerért” - vonta meg a vállát Nego.

 
“Azon kívül ez egy kiválóan felépített és menedzselt klub, ahol azonnal választ találnak a felmerülő kérdésekre, így még a télen a csapathoz kerülhetett a kiváló spanyol játékos, Joan Campins, aki abszolút alkalmas a jobbhátvéd poszt betöltésére. Nyilván neki is kell még egy kis idő, mire felveszi a ritmust, de az ő érkezésével tovább bővülnek Marko Nikolic variációs lehetőségei.”

Egy döntetlen nem rossz eredmény

A szerdai kupameccsel kapcsolatban Nego elmondta, tisztelik a Ferencvárost, de egyáltalán nem tartanak tőlük. “Idén két meccset játszottunk a Fradival. Idegenben döntetlent értünk el, hazai pályán pedig legyőztük őket. Ezek után elég furcsa lenne tőlünk, ha remegő lábakkal lépnénk pályára a Groupama Arénában” - mondta vidáman a francia születésű játékos.

“Természetesen tiszteljük a Fradit, nagyon erős csapat, kiváló játékosaik vannak, de mi ősszel megmutattuk, hogy bárkivel felvesszük a harcot. Hazai pályán nyilván az lesz a Fradi célja, hogy előnyt harcoljon ki a visszavágóra, de mi sem úgy megyünk ki a pályára, hogy a visszavágóra hagyjuk a döntést. A győzelem a célunk!”

 
“Egyébként is, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben láthattuk, mit jelent az első meccsen kiharcolt előny: pontosan semmit. A PSG bődületes előnyről várta a Manchester United elleni visszavágót, ám sajnos mégis kiesett” - mondta szomorúan a párizsi születésű játékos, aki egyébként jósnak sem utolsó, hiszen már a kedd délutáni beszélgetésünk alatt jelezte, a Juventus is képes lehet megfordítani a párharcát.

“A nagy meccsek mindig jót hoznak ki a jó versenyzőkből. Mi márpedig jó versenyzőnek tartjuk magunkat, ezért nem eredményért utazunk Budapestre, hanem azért, hogy megméressük magunkat. "Kemény meccs lesz, és nagyon jól kell játszanunk, ha jó eredménnyel akarunk távozni, de engem, és állíthatom, az egész csapat így van ezzel, feldobnak az ilyen lehetőségek” - tette hozzá Nego.

MOL Sportágak
MOL Csapat