Nem lepte meg a válogatott csatárt a szlovák csúcsrangadó

2021. szeptember 13. hétfő 13:14

Lesgól, ami talán nem is volt les, elmaradt büntető, ami elég egyertelműnek tűnt: így mutatkozott be a csallóközieknél Hahn János, aki a Slovan ellen ízelítőt kapott a szlovákiai helyzetből.

Hahn János és a DAC házassága csupa nehezen eldönthető kérdéssel indult. Amikor a magyar válogatott támadóval a Slovan elleni bemutatkozásról beszélgettünk, azt nem tudtuk eldönteni, légióskodásnak számít-e egy magyar játékosnak, ha Dunaszerdahelyre igazol, most pedig azon kell tanakodnunk, jól sikerült-e Hahn bemutatkozása. Illetve az egyértelmű, hogy jól sikerült, inkább az a kérdés, hogy mennyire.

“Úgy gondolom, jól szálltam be a Slovan elleni rangadóba, jól mozogtam, jól is éreztem magam a pályán, de hát sajnos nem sikerült győznünk, illetve én sem rúgtam gólt. Csak majdnem” - tette hozzá nevetve.

Mi az, hogy majdnem gól?

A szlovák csúcsrangadó nagyszerű meccset hozott, sok helyzettel, és végül 1-1-es döntetlennel, de a főszereplő nem a - brutálisan nagy - gólt szerző Schäfer Andris, vagy a remekül beszálló Hahn János volt, hanem a mérkőzés játékvezetője, Ocenas sporttárs.

 
Fotó: FC DAC
 

A bíró a második félidőben érvénytelenítette a kvázi első dunaszerdahelyi labdaérintéséből szép gólt szerző Hahn gólját les miatt. Mivel a Fortuna Ligában van videóbíró, el kell hinnünk a videóbírónak, hogy valóban leshelyzet előzte meg a válogatott csatár kiugrását, ám mi akárhogy húzogattuk a vonalakat a kimerevített képen, a gól érvényesnek tűnt.

“Álomszerű lett volna, ha egy ilyen meccsen szinte az első labdaérintésből gólt tudok szerezni, de sajnos nem adatott meg. Van egy játékvezető és egy videóbíró, én csak érzésekről tudok beszélni, és úgy érzem, nem voltam lesen. De el kell fogadnunk, hogy akinek számít a véleménye, aszerint les volt” - mondta a csatár.

 
Fotó: FC DAC
 

De a megpróbáltatásoknak még nem volt vége. A lefújás előtt, 1-1-es állásnál Hahn lecsapott egy labdára a Slovan 16-osán belül, eltolta a tisztázni igyekvő védő elől, aki belerúgott a csatár sarkába. Az esetet hétperces (!) videózás követte, de hiába gondolta úgy a videóbíró, hogy az esetért 11-es jár, Ocenas játékvezető nem ítélt büntetőt, így maradt az 1-1.

A kettőből egyet legalább

“Nem vádolok senkit semmivel, de úgy gondolom, a két ítélet közül legalább az egyiket a mi javunkra kellett volna fújni. Nem azért, hogy az én bemutatkozásom tökéletes legyen, hanem azért, mert azzal megnyertük volna a meccset, méghozzá szerintem megérdemelten.”

 
Fotó: FC DAC
 

“Mindenki nagyon csalódott volt a meccs után, de mára egy kicsit azért változott a hangulat. Óriási hangulatú, kiváló meccset játszottunk, és a második félidőben jobbak voltunk a címvédőnél, ami nem kis dolog egy fiatal, kicsit még összeszokatlan csapattól. Ahogy a többiek, úgy én is megpróbálok a pozitívumokra koncentrálni, mert szerencsére abból is akadt bőven” - mondta vidáman Hahn.

“Már érkezésem előtt éreztem a szurkolók szeretetét, aztán amikor elmentem bemelegíteni, és főleg, miután pályára léptem, fantasztikus volt átélni a felém áradó szeretetet.""Nagyon szerettem a paksi stadionban játszani, de bevallom, a MOL Aréna atmoszférájától a hideg is kirázott. Pontosan erre számítottam, amikor ide igazoltam.”

 
Fotó: FC DAC
 

Rákérdeztünk a játékosnál, hogy melyik érzés erősebb: a jó játék, és a szezon első elhullajtott Slovan-pontjai miatt érzett büszkeség, vagy a “mi lett volna, ha…” érzés. Hahn szerint nem is kérdés.

“Pozitív ember vagyok, mindenben azt keresem, ami többé és jobbá tesz. Most például az jár a fejemben, hogy az a bizonyos ellenszél, amiben a DAC játszik Szlovákiában, csak még erősebbé, még elszántabbá, sőt még dacosabbá tesz majd” - tette hozzá nevetve.

MOL Sportágak
MOL Csapat