Nem tudta elnapolni a bajnokavatást a DAC

2018. május 06. vasárnap 13:56

Az ideges hangulatú rangadóból a DAC jött ki rosszul: nemcsak kikapott a Trnavától, de két kulcsjátékosát is elveszítette a Slovan elleni derbi előtt.

Fortuna Liga, rájátszás, 8. forduló
Spartak Trnava-FC DAC 1904 2:0 (1:0)
Góllövő: 6. Godál, 76. Egho
Sárga lap: 15. Pehlivan, 40. Čivić, 68. Tóth, ill. 5., 8. Huk, 15. Bayo, 20. Herc
Piros lap: 10. Čanturisvili, ill. 8. Huk, 10. Kalmár

DAC: Macej - Záhumenský, Huk, Šatka, Koštrna - Ljubičić, Kalmár, Herc (81. Mervó) - Davis, Bayo (40. Divković), Vida (54. Simon)

Mindkét csapat számára óriási tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a nagyszombatiak győzelmükkel bebiztosíthatták bajnoki címüket, a dunaszerdahelyiek pedig egy sikerrel európai kupaszereplést érő helyen maradtak volna. A nagy feszültség aztán nem a legjobbat hozta ki a játékosokból: az első tíz percen belül egy büntető, és három kiállítás is történt, és mivel a négy ítéletből három is a DAC-ot sújtotta, a meccs ekkor nagyjából el is dőlt.

 
Forrás: fcdac.sk
 
A Trnava végül 2-0-ra nyert, ám a vereségnél is nagyobb gond, hogy a jövő heti, Slovan elleni meccsen a sérült kulcsjátékosok (Pacinda, Cernák, Blackman) mellett Marco Rossi nem számíthat az eltiltott Kalmárra és Hukra sem. A DAC előnye egyébként megmaradt a pozsonyiakkal szemben, hiszen a Slovan 1-0-ra kikapott a Ruzomberok otthonában.
 

Marco Rossi sportszerűen gratuált a nagyszombatiaknak, a meccset azonban nem kommentálta. "Gratulálok a Nagyszombatnak a bajnoki címhez. Az első fordulótól kezdve vezették a bajnokságot, ezért a sikerük megérdemelt. A mérkőzéshez nem kívánok hozzászólni.”

MOL Sportágak
MOL Csapat