Nikolic: Sokadszor hozunk le taktikailag tökéletes meccset

2018. november 09. péntek 13:21

Marko Nikolic érthetően elégedetten, Razvan Lucescu csalódottan (és kicsit sportszerűtlenül) értékelt a MOL Vidi remek, PAOK elleni győzelme után.

"Gratulálok a játékosaimnak, ismételten szép eredményt értek el egy jó meccsen - ez már a sokadik volt ebben a szezonban, és akkor az előző idényt, a Bordeaux kiejtését még nem is említettem. Méltóképpen képviseljük a Vidit és a magyar labdarúgást Európában" - mondta a sajtótájékoztatón Marco Nikolic, majd hozzátette, közel tökéletes meccset hozott le a PAOK ellen a csapata. 

Újra legyőzte a PAOK-ot, már továbbjutó helyen a MOL Vidi

Európa-liga, csoportkör, L csoport, 4. forduló: MOL Vidi FC - PAOK (görög) 1-0 (0-0)Groupama Aréna, 17 208 néző, v.: Palabiyik (török) Gólszerző: Milanov (50.) sárga lap: Fiola (20.), Hadzic (49.), Nikolov (59.), illetve Léo Jabá (29.), el-Kadduri (46.), Sahov (82.) MOL Vidi FC: Kovácsik - Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic, Pátkai - Huszti (Kovács I.

"Külön köszönetet szeretnék mondani az egész orvosi stábnak és az erőnléti edzőnek, hiszen most már öt hónapja szinte folyamatosan heti kétszer játszunk, és nincsenek sérültjeink. Borzasztóan kemény ritmusban vagyunk. Szeretném megköszönni továbbá a kilátogató drukkereknek a biztatást, de megint csak azt tudom mondani, hogy sokukat szeretném látni vasárnap Mezőkövesden is. Ugyanezek a labdarúgók futnak majd ki ott is a pályára, ha ők nem érdemlik meg a szurkolást, akkor ki? - tette fel a költői kérdés a MOL Vidi szerb edzője.

Remekel a Vidi nehéz ellenfelekkel szemben

"A sorozat elején és azóta is többször elmondtam, hogy nem dísznek vagyunk itt, eredményeket szeretnénk elérni, ehhez mérten profi módon készülünk minden összecsapásra, a PAOK összes szezonbéli találkozóját láttam, ez természetesen a többi ellenfelünkkel is így volt. Nagyon nehéz egy ilyen kvalitású csapat ellen úgy lejátszani két meccset, hogy szinte helyzetbe se tudjanak kerülni, de nekünk sikerült, már sokadszor hoztunk le taktikailag szinte tökéletes meccset."

 
"Európában jellemzően az eddigi riválisaink papíron, az UEFA-ranglistán előkelőbb helyen vannak nálunk, magasabb költségvetéssel is rendelkeznek, nekünk pedig meg kellett találni a módját, hogy feléjük kerekedjünk. Néha jó pontrúgás, néha villámgyors kontra volt ennek a módja, mindig más. A meccs után az ünneplésre maradt ugyan energia - egy győzelem után erre mindig marad -, de három nap múlva már nehéz összecsapásunk lesz Mezőkövesden, arra is fel kell készülni."
 
 
A MOL Vidi a következő körben a BATE-hoz látogat, és ha összejönne egy újabb bravúr, vagy akár egy pontszerzés, akkor kézzelfogható távolságba kerülne a továbbjutás. 

A BATE elleni meccsről még nem szeretnék beszélni, hiszen az említett vasárnapi meccset követően sok játékosunkra számítanak a válogatottban, előfordulhat, hogy hétfőn még ott lépnek pályára, szerdán pedig az Újpest elleni bajnoki következik. "Azután még a Debrecennel is megmérkőzünk és csak akkor beszélhetünk majd a BATE elleni EL-meccsről, illetve a lehetséges továbbjutásról, ami ezzel együtt természetesen a célunk"

A PAOK edzőjének furcsa nyilatkozata

Razvan Lucescu csalódottan értékelt a mérkőzés után, a szakember szerint ők fociztak, a Vidi pedig csak a védekezéssel foglalkozott. "Nehéz meccs volt, az egyik csapat birtokolta a labdát, a másik pedig fizikálisan, keményen futballozott. Sajnos a két mérkőzés alatt egyszer sem tudtuk feltörni őket. Az egyértelmű, hogy melyik volt a minőségibb együttes, melyik próbált igazán játszani és melyik volt az, amelyik előrevágott labdákkal operált.

"Az ellenfelünk egy helyzetet sem tudott kialakítani, de ők nyertek két meccset. Az eredmény őket igazolja. A fociban néha nem könnyű összehasonlítani a csapatokat, lehet, hogy ha van még hat meccsünk a Vidi ellen, mind a hatot megnyerjük. Persze a labdarúgásban időről időre előfordul, hogy olyan gárdákkal találkozol, amelyek csak védekeznek, de képtelen vagy mattolni őket" - mondta kicsit talán sportszerűtlenül Lucescu elfelejtve, hogy az ő csapatának egyetlen helyzete sem volt a két meccsen, a Vidi pedig oda-vissza elverte őket.

MOL Sportágak
MOL Csapat