Növelte az előnyét a szlovák tabella élén a DAC

2023. március 12. vasárnap 22:48

A dunaszerdahelyiek Besztercebányán nyertek, és mivel a Slovan kikapott, már négy ponttal vezet a DAC a rájátszás első fordulója után. Még kilenc van hátra.

Fortuna Liga, rájátszás, 1. forduló:
MFK Dukla Banska Bystrica- DAC 1904 2:3 (0:3)
Gólszerző: 60. Polievka, 84. Franko, ill. 4., 31., 35. Krstović
Sárga lap: 28. Ľupták, 92. Franko, ill. 37. Andzouana, 62. Risvanis, 90. Pinto, 92. Dimun
Piros lap: 32. Ščasný (vezetőedző)

DAC 1904: Petráš - Pinto, Risvanis (K), Brunetti (26. Kružliak), Andzouana - Káčer, Dimun, Nebyla (89. Ramadan) – Blackman (70. Szánthó), Krstović (70. Niarchos), Gavrić (89. Mendez)

"Nagyon érdekes mérkőzés volt, két ellentétes félidővel" - mondta Adrian Gula a meccs után. "A meccs első felében gyorsan, precízen játszottunk, és a csapatszellem is rendben volt. Rendkívül hatékonyak voltunk. Nemcsak Krstović három góljára gondolok, hanem a befejező passzokra is. A Dukla nagyon szimpatikus, nyílt, de kockázatos játékkal rukkolt elő, amit mi igyekeztünk kihasználni."A második félidőben megváltozott a játék képe. Kevesebb volt a futómennyiség a részünkről. A hazaiaknak nem volt vesztenivalójuk, Polievka vissza is hozta őket a meccsbe, és drámaivá vált a játék. "Le kell vonnunk a tanulságot, hogy az ilyen esetekben hogy tudjuk megtartani a dominanciánkat, és elérni azt, hogy ne kelljen izgulni a legvégén. Rendkívül értékes győzelmet arattunk. A meccs előtt tíz újjal kaptunk volna egy ilyen eredmény után, ezért értékeljük, hogy sikerült. Jó tapasztalat volt ez mérkőzés a csapat számára. Köszönöm a szurkolóinknak a buzdítást és gratulálok a fiúknak.”

MOL Sportágak
MOL Csapat