Óriásit rajtolt 2021-ben a parádézó MOL Fehérvár

2021. január 23. szombat 21:31

A MOL Fehérvár az őszi mérkőzés után újra ötöt rúgott az Újpestnek az OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján. Kiválóan kapta el a rajtot Márton Gábor csapata.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 0-5 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Káprály
gólszerzők: Bamgboye (7., 20.), Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)
sárga lap: Tallo (31.), Mitrovic (65.), Bjelos (68.), Stieber Z. (71.), Antonov (85.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov - Mitrovic, Onovo - Simon (Stieber Z., 62.), Szakály P. (Bjelos, 62.), Perosevic (Beridze, 62.) - Tallo

MOL Fehérvár: Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya (Petrjak, 59.) - Alef, Houri (Kovács I., 78.), Pinto (Dárdai, 67.) - Bamgboye (Géresi, 78.), Zivzivadze (Nikolics, 67.)

A mérkőzés elején hiába igyekezett magához ragadni a kezdeményezést az Újpest, a 20. percre Bamgboye duplájával kétgólos előnyre tettek szert a lehetőségeiket jól kihasználó vendégek. A folytatásban már egyértelműen a fehérváriak akarata érvényesült, a hazaiak hosszú percekre beszorultak a saját térfelükre, de így legalább zártabbá vált a letámadás miatt korábban nyitott védekezésük. A szünet előtt kijött a szorításból az Újpest, a kapuk közben nem forogtak veszélyben.

Gyorsan eldőlt, hogy itt ma csak a Vidi nyerhet

A Fehérvár a második félidő elején is betalált - akkor Zivzivadze volt eredményes -, majd az alig másfél perce pályán lévő csereember, Petrjak kontrából növelte a vendégek előnyét. Hármas cserével próbálta rendezni a sorokat Oenning, de játékosai egyre inkább dühből játszottak, így csak a sárga lapok számát gyarapították, akciót nem tudtak kezdeményezni. A hajrára teljesen szétesett és leeresztett az Újpest, amelynek a kegyelemdöfést Nikolics Nemanja adta meg a 81. percben.

Miután a Ferencváros döntetlent játszott Felcsúton a Puskás Akadémia vendégeként, a második helyezett MOL Fehérvár hátránya hét pontra csökkent az éllovassal szemben. A fehérváriaknál bemutatkozott a téli szerzemény ifjabb Dárdai Pál, a korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál legidősebb fia a 67. percben - Nikoliccsal együtt - csereként lépett pályára.

MOL Sportágak
MOL Csapat