Óriásit ugrott előre a MOL Vidi az NBI. tabelláján

2018. szeptember 26. szerda 22:25

A bajnok MOL Vidi FC magabiztosan győzte le a Mezőkövesdet Felcsúton, a Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójából elhalasztott meccsen.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
MOL Vidi FC - Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (2-0)
Felcsút, 696 néző, v.: Berke
gólszerzők: Juhász R. (19.), Katanec (22., öngól), M. Scepovic (65.), illetve Vajda S. (93.)
sárga lap: Fiola (52.), Nikolov (57.), illetve Alves (72.)

MOL Vidi: Tujvel - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Nikolov, Hadzic, Huszti (Berecz Zs. 87.), Milanov (Pátkai 81.) - Kovács I., M. Scepovic (Hodzic 86.)

Mezőkövesd: Dombó - Farkas D., Szeles, Pillár, Katanec, Vadnai - Vajda S., Mevongou (Meski 77.), Tóth B. (Szakály D. 70.), Cseri T. (Alves 70.) - Drazic

A két csapat eredetileg augusztusban találkozott volna egymással, ám a Vidi a Malmö elleni BL-selejtezője miatt halasztást kért.

A tabella negyedik helyén álló Mezőkövesd kezdte jobban a pótmeccset, mégis a hazaiak szereztek vezetést: Huszti Szabolcs sarokrúgását - Robert Pillár és Dombó Dávid határozatlanságát kihasználva - Juhász Roland csúsztatta fejjel három méterről a kapuba. Három perccel később megduplázódott a bajnokcsapat előnye, miután Stopira beadásába előbb Farkas Dániel, majd Matija Katanec ért bele, és utóbbiról a kapuba került a labda. Az addig tetszetősen futballozó Mezőkövesd láthatóan megzavarodott a kapott góloktól, míg a Vidi magabiztosan őrizte előnyét.

Visszaesett mindkét csapat a szünet után

A fordulás után alábbhagyott a csapatok lendülete. A 65. percben egy újabb mezőkövesdi védelmi megingást büntettek góllal a hazaiak: Georgi Milanov egyedül vezethette a labdát a kapusra, középre gurítását Marko Scepovic helyezte a kapu közepébe. A vendégek becsülettel küzdöttek a szépítésért, és az utolsó percben Vajda Sándor szabadrúgásából összejött nekik a szépítő találat.

 
Az egy meccsel kevesebbet játszó Vidi ezzel a győzelemmel megelőzte a Mezőkövesdet, és öt helyet ugorva feljött a tabella negyedik helyére.
MOL Sportágak
MOL Csapat