Őrület! Irgalmatlanul elvertük az angolokat az NL-ben

2022. június 14. kedd 22:39

A magyar válogatott feltörölte a pályát Angliával a Nemzetek Ligája A divíziójának 4. fordulójában, így 69 év után nyert újra Angliában, sikerével a 3. csoport élére ugrott.

Nemzetek Ligája, A csoport, 4. forduló:
Anglia-Magyarország 0-4 (0-1)
gólszerzők: Sallai 16., 70., Nagy Zs. 80., Gazdag 89. 

Ha lehet, a magyar válogatott még jobban játszott, mint a hazai meccsen, amikor 1-0-ra győzte le Angliát. Wolverhamptonban a 16. percben Sallai egy Szoboszlai szabadrúgás utáni kavarodás után bombázott a kapuba, de a mieink a vezetésük tudatában sem álltak le. Szervezett védekezésből indulva többször is átértek a másik kapu elé a magyarok, és hiába volt többet az angoloknál a labda, nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. 

 
Fotó: MLSZ
 

A második félidő elején volt egy jó tízperce az angoloknak, de ziccerük továbbra sem volt, a 70. percben pedig a frissen beállt Ádám Martin zseniális gólpasszából Sallai megszerezte a második gólját is.

Az angolok összezavarodtak, továbbra is teljesen veszélytelenül járatták a labdát, a mieink pedig parádés helyzetkihasználással még két gólt szereztek. Nagy Zsolt Ádám Martin legurított labdáját zúdította a kapuba, a végén pedig Nagy Ádám passzával Gazdag Dániel lépett ki, és higgadtan átemelte a kapust. 

 
Fotó: MLSZ
 

A magyar válogatott legutóbb 1953-ban győzött Angliában, akkor az Évszázad mérkőzésén a Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapat nyert 6-3-ra. Azt a háromgólos győzelmet múlta felül a magyar válogatott, amely négy góllal nyert. Elképesztő, hogy ilyesmit leírhatunk.

Mivel a csoport másik meccsén a németek 5-2-re verték az Európa-bajnok olaszokat, a magyar válogatott az élre ugrott, és a csoportgyőzelemért játszhat szeptember 23-án, amikor a németek vendége lesz Lipcsében, majd három nappal később az olaszokat fogadja.

MOL Sportágak
MOL Csapat