Pátkai: Nem ronthatunk ajtóstul a házba itthon sem

2018. november 08. csütörtök 09:45

A MOL Vidi FC középpályása szerint nem adhatják fel az erényeiket a roppant fontos, PAOK elleni meccsen sem, de Pátkai Máté szerint nem lenne tragédia egy döntetlen sem.

Miután a MOL Vidi a Szalonikiben aratott győzelmével visszatért a továbbjutásért folyó harcba az Európa Ligában, kiemelten fontossá vált a görög csapat elleni visszavágó. A PAOK-ot szinte biztos, hogy telt ház fogadja majd Budapesten, a hangulat tehát garantált, de - Juhász Rolandhoz hasonlóan - Pátkai Máté sem gondolja úgy, hogy csak a győzelem lenne elfogadható a görögök ellen hazai pályán.

“Nagyon fontos mérkőzés lesz, és nyilván hazai pályán mindent meg fogunk tenni a győzelemért, de Rolihoz hasonlóan én is úgy gondolom, hogy egy döntetlen nem lenne rossz eredmény a PAOK ellen” - mondta a MOL-csapatnak a középpályás.

Nem változhat a Vidi alapjátéka

A válogatott középpályás elmondta, a csapatnak van egy erős alapjátéka, amivel idén folyamatosan jó eredményeket ér el az európai porondon, és ezen nem fognak változtatni a PAOK ellen sem.

“A szervezettség a legnagyobb erényünk, és ezt most is magunkkal kell vinnünk a pályára, ha jó eredményt akarunk elérni. A játékunk egyensúlyának végig meg kell maradnia, nem fogunk nekiesni a PAOK-nak, ezt már most mondhatom. Nem is lenne sok értelme elkezdeni egészen mást játszani, mint amit eddig csináltunk.”

 
fotó: molvidi.hu
 
“A mi játékunk az összehangolt csapatmozgásról, a magabiztos védekezésre épülő, szervezett futballról szól, és nem csak az Európa Ligában. Furcsán hangzik, de mondhatom, hogy most is azt kell csinálnunk, amit a PAOK, vagy a hétvégén a Paks ellen mutattunk. Ezek a mi erényeink, és ezek nélkül a nemzetközi porondon nem lenne esélyünk” - magyarázta Pátkai.

“A PAOK ellen sem fogunk ajtóstul a házba rontani, hiszen már egy ponttal is nőnek a továbbjutási esélyeink. "A döntetlen soha nem lehet cél a meccs előtt, de most nem lennék csalódott az egy pont miatt.”

Nem altat el az idegenbeli meccs

A MOL Vidi szinte tökéletes meccset hozott le Szalonikiben. Végig szervezetten, koncentráltan védekezett a magyar bajnok, amely egészen parádés százalékban használta ki a helyzeteit, és végül megérdemelten nyert Görögországban.

 
fotó: molvidi.hu
 
“Egy biztos: ez a meccs sokkal nehezebb lesz, mint az idegenbeli, mert a PAOK már ismer minket. Biztosan lesz olyan periódusa a meccsnek, amikor nagyon jönni fognak a görögök, de mi eddig sem estünk kétségbe, ha nyomás alá helyeztek minket. Ugyanazzal az elszántsággal és küzdeni akarással kell felvennünk a harcot, mint eddig, és akkor nem lesz gond.”

“Az az előnyünk már nem lesz meg, ami az első mérkőzésen megvolt, hogy nem ismernek minket, és talán kicsit könnyedén vették az összecsapást. Viszont már mi is jobban ismerjük őket, a személyes tapasztalat nagyon sokat segít, főleg úgy, hogy egyébként is nagyon jól feltérképezte az ellenfelet a szakmai stáb. "Nekik is vannak gyenge pontjaik, ezeket kell jól kihasználnunk” - tette hozzá Pátkai, majd mikor rákérdeztünk, mik azok a gyenge pontok, azt válaszolta: “a pontrúgásainkból elég jól éltünk kint.”

Most fáj nagyon az első meccs

Így sincs rossz helyzetben a Vidi, de ha az első meccset - amelynek ismerjük a körülményeit - nem rontja ilyen csúnyán el a magyar bajnok, most még jobb pozícióban lenne. Juhász Roli is azt mondta, inkább Boriszovban kell nyerni, az lehet a továbbjutás kulcsa, hiszen akkor már biztosan nem kerül a Vidi elé a fehérorosz csapat.

“Persze, hogy fáj az a hazai vereség, de a BATE elleni három pontot már nem tudjuk visszahozni, úgyhogy szerencsésebb azokat a pontokat szem előtt tartani, amiket még megszerezhetünk” - mondta mosolyogva Pátkai.

“A Chelsea kiemelkedik a csoportból, de a másik három csapat közül bármelyik továbbjuthat, és ezt a tabella jelenlegi állása is megerősíti. Nem számolgathatunk, minden meccsen nagyon oda kell tennünk magunkat, hiszen Európában egy párperces rövidzárlat is a vesztünket okozhatja.”

 
otó: molvidi.hu
 
“Hiszünk benne, hogy elérhetők a nagy célokat, amiket magunk elé tűztünk. Az év elején azt mondtuk, a Bajnokok Ligája a célunk, és bár sokan megmosolyogtak, egy hajszál választott el a főtáblától. Aztán azt mondtuk, az EL-be sem turistának jöttünk, itt is a továbbjutás a célunk, amit megint sokan kétkedve fogadtak, de itt vagyunk a csoportkör felénél, és reális esélyünk van a továbbjutás kiharcolására” - mondta elszántan Pátkai.

Kemény a kettős terhelés

A MOL Vidinek címvédőként a bajnokság is kiemelten fontos, de az látszik, hogy a kettős terhelés alaposan igénybe veszi a csapatot. Az Európa Liga-meccsek utáni bajnoki fordulókban többször is döcögött a játék, ami miatt akadt néhány meglepő pontvesztés is.

“Természetes, hogy a szokatlanul sok meccs miatt néha már mutatkoznak a fáradtság jelei, de én azt mondom, nem foghatunk semmit az Európa Ligára. A bajnokságban a címvédés a célunk, és számunkra nem elfogadható kifogás, hogy az európai porondon is szereplünk.”

“Nem hiszem, hogy nagy bajban lennénk, a bajnokság harmadánál járunk, és bőven ledolgozható a hátrányunk. De most nem a bajnokság jár a fejünkben, mindig a kezünk ügyében levő feladatra koncentrálunk, és ez most a PAOK elleni mérkőzés” - tette hozzá válogatott középpályás.

MOL Sportágak
MOL Csapat