Pátkai: Nemcsak a kupában, mindenhol nyerni kell!

2020. február 11. kedd 10:28

Jön az Újpest elleni kupapárharc, ahol Pátkai Máté szerint nemcsak a címvédés terhe miatt muszáj továbbjutni. Nem mondtak még le semmilyen címről a Vidinél.

“Váratlannak váratlan a helyzet, de történt már velünk kellemetlenebb dolog annál, hogy most Szegedre kell utaznunk” - mondta vidáman Pátkai Máté, amikor az Újpest elleni kupameccsel kapcsolatban megtalálta a MOL Csapat.

Történt, hogy az Újpest felújított pályája nem alkalmas a játékra, ezért a lila-fehérek kénytelen újra albérletbe vonulni. Bár az utóbbi időben a Vasas-pályán játszotta a hazai meccseit az Újpest, most Szegedet jelölték meg hazainak, ezért ott játsszák a keddi kupameccset is.

Egy szóval: minden kötelező

A MOL Fehérvár számára kötelező minden meccsen győzelemre játszani, ezalól az Újpest elleni meccs sem kivétel, és ezt megerősítette Pátkai is. “Ha nem lennénk címvédők, akkor is elvárás felénk, hogy minden évben trófeát nyerjünk, sőt talán az is, hogy mindkét magyar sorozatban mi végezzünk az élen” - szögezte le a válogatott középpályás.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 
“Bő egy hete játszottunk velük, szintén idegenben, és sikerült győznünk. Valóban nem volt a legszebb a játék, nem lehet azt mondani, hogy közönségcsalogató meccs volt, de nekünk most minden apró győzelemre szükségünk van, mert ezekből tudunk tovább épülni."A kupameccsen például azzal, hogy a győzelem miatt mi kezdhetjük magabiztosabban a meccset.”

Korábban beszélgettünk Juhász Rolanddal, akinek egy különös okból még fontosabb az idei kupasorozat, mint bárki másnak: az idei kupadöntőt napra pontosan húsz évvel azután játsszák, hogy Juhász bemutatkozott az NBI-ben, így szép keretet adhatna a karrierjének az év végén visszavonuló klasszis.

Juhász Roland: A berögződéseket kell levetkőzni tavasszal

Hazatért a téli edzőtáborból a MOL Fehérvár, a marbellai táborban nagyszerű körülmények között készülhetett a tavaszi rajtra a Magyar Kupa-győztes. Az eredmények nem a legjobban alakultak, hiszen a Vidi négy meccséből hármat elveszített, de ezeken az edzőmeccseken sok minden fontosabb az eredménynél.

“Nem beszéltünk róla külön, de természetesen az egész csapatnak sokat jelentene, ha Rolit egy szép győzelemmel búcsúztathatnánk. De talán nem sértődik meg, ha azt mondom, hasonló elánnal vetnénk magunkat a döntőbe akkor is, ha nem vonulna vissza” - tette hozzá egy mosoly kíséretében Pátkai.

Alakul a csapat játéka

A Marko Nikolicot váltó Joan Carrillo más felfogású edző, mint elődje, és ez érthetően nehézségeket okoz a csapatnak az átállásban. Pátkai szerint a csapat folyamatosan fejlődik, és egyre inkább a magáévá teszi a spanyol szakember által követelt játékot.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 
“Természetesen vannak eltérések játékfelfogásban, illetve futballfilozófiában, de azért nem kell világrengető dolgokra gondolni. Vannak mozgások, amiket másként kell megoldani, de például az én szerepköröm döntően nem változott.”

“Én azt látom, hogy fejlődünk, a Mezőkövesd elleni meccsen például már egészen jól játszottunk, jobban, mint mondjuk az Újpest ellen, vagy sok őszi mérkőzésen. Mondta is a meccs után Joan Carrillo, hogy ezt a meccset vegyük egy jó alapnak, ebből már ki lehet indulni, és lehet egyre feljebb és feljebb lépkedni a minőségi skálán” - tette hozzá Pátkai.

A bajnokságban aratott győzelem vérbeli rangadó volt, hiszen a harmadik helyezett Mezőkövesdet sikerült legyőzni, és a tabella jól is mutat, hiszen a MOL Fehérvár három pontra megközelítette az éllovas Ferencvárost. Csakhogy a Fradinak két elmaradt meccse is van.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 
“Hiába nem akar az ember az ellenfelekkel foglalkozni, azért akarva-akaratlanul is tudja, mi történik a másik csapat háza táján. Nem dugjuk a homokba a fejünket, tudjuk, hogy jelentős a hátrányunk a Fradival szemben, de örömteli, hogy jövünk egyre feljebb úgy, hogy nekünk még a játékunkat is csiszolgatni kell kicsit az új edző irányítása alatt.”

“Nem fogjuk feladni, megyünk tovább előre, mert továbbra is az a célunk, hogy minden sorozatban az élen végezzünk. Nehéz lesz, de a nagy célokat soha nem adják könnyen” - tette hozzá a válogatott középpályás.

MOL Sportágak
MOL Csapat