Rekordnézőszám lesz a MOL Magyar Kupa döntőjén

2024. május 15. szerda 17:10

Minden eddigi rekordot megdöntött a MOL Magyar Kupa: soha még ennyien nem voltak kíváncsiak a döntőre az idén 111 éves kupasorozat történelmében. Ma este a Paks és a Ferencváros csap össze a Puskás Aréna gyepén, az eddig értékesített jegyek száma alapján telt ház előtt.

A kupadöntőt övező ekkora érdeklődés érthető. Az 1909-ben induló és 2020 óta MOL Magyar Kupa néven futó sorozatot 24-szer a Ferencváros nyerte, ezzel a legsikeresebb csapat címét is kiérdemelte. A történelem pedig úgy tűnik ismétli önmagát, hiszen két éve, a 2022-es fináléban is ugyanez a két klub mérkőzött meg egymással, ami akkor a Fradi 3-0 győzelmével ért véget.

A Puskás Aréna nézői azon a döntőn majdnem 40 ezren voltak, a mostani jegyeladások alapján pedig a 2024-es döntő még ezt is túl fogja szárnyalni, a szervezők teltházra számítanak.

„A MOL azzal a céllal állt a labdarúgó Magyar Kupa mögé, hogy emelje a száztizenegy éves sorozat presztízsét, arcot és önálló identitást adjon a kupasorozatnak – mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. "Az elmúlt évek tapasztalata alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy az MLSZ-szel való együttműködésünk abszolút sikeresnek mondható. Az elmúlt évek közös építkezésének köszönhetően a mai napon rekord nézőszámot értünk el, ami kiemelten fontos a magyar labdarúgásnak, pozitív visszajelzés a MOL-nak, de mindenekelőtt hatalmas elismerés a kupasorozatnak. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolók töretlen lelkesedését és biztos vagyok benne, hogy egy színvonalas mérkőzésen fog eldőlni, ki lesz a MOL Magyar Kupa 2024-es győztese. 

 
Két éve 38 ezren voltak a Fradi-Paks döntőn (Fotó: Molkupa.hu)

A 19.30-kor kezdődő ünnepi eseményen a szurkolók mellett a Puskás Arénában egyébként az MLSZ grassroots programjaiban részt vevő, az ország különböző területéről érkező fiatal labdarúgó is a helyszínen tekinti majd meg a mérkőzést.

MOL Sportágak
MOL Csapat