Rossi: Ha valami rosszul sül el, az már az én hibám

2018. október 11. csütörtök 16:18

Marco Rossi szövetségi kapitány jó meccset vár Görögországban, és abban bízik, hogy pénteken olyan jó mentalitással futballozik majd a csapata, mint itthon.

"A játékosok most már jobban tudják és értik, mit várok tőlük. Szerencsére mindenben hallgatnak ránk" - fogalmazta meg az athéni utazás előtt, a Liszt Ferenc-repülőtéren tartott csütörtöki sajtótájékoztatón az olasz szakvezető, hogy második összetartása során miben lépett előre a nemzeti együttes. Kifejtette, Willi Orban csapatba építése zökkenőmentes, illetve túl sok változtatást nem tervez a szeptemberi győztes meccshez képest.

 
"Senkitől sem kell félnünk, a lényeg, hogy felszabadultan lépjünk pályára, ha erre képesek vagyunk, boldogok lehetünk. A játékosok most már sokkal jobban értik, mit akarok látni tőlük a pályán. Bár az idő sosem elég, lépésről lépésre fejlődünk taktikailag, gyakoroljuk azokat a megoldásokat, amikre szükségünk van a széleken, védekezésben, illetve támadásban. Nem panaszkodhatok, a fiúk követik az utasításainkat, és ha valami rosszul sül el, az az én felelősségem lesz.”

gyurcsó örül, hogy újra válogatott

Az 54 éves kapitány nem kívánt a múlttal foglalkozni, hogy Magyarország idegenben még sosem győzte le Görögországot, mert mint mondta, ő még sosem játszott ott, így nem is nyerhetett és nem is veszíthetett. Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e a soron következő két meccsen a hat pont megszerzését, úgy válaszolt, a futballban minden lehetséges.

Más mérkőzés lesz, mint a hazai, de jó felkészülés van mögöttünk" - jelentette ki Gyurcsó Ádám, aki arról is beszélt, örül, hogy újra a válogatottnál lehet, mert az elmúlt egy évben voltak nehéz pillanatai, amíg nem kapott meghívót. Hozzátette, most önbizalommal telve érkezett. A Hajduk Split 27 éves szélsője Rossiról úgy nyilatkozott, hogy nagyon taktikus edzőként ismerte meg, illetve megjegyezte, szakmailag és emberileg is csak jókat hallott róla.

 
Még a Telkiben tartott sajtótájékoztatón beszélt a csapat honosított játékosa, Willi Orban arról, hogy szeretné a nemzetközi futballban szerzett tapasztalatait a válogatottban kamatoztatni:

Gulácsi Péterrel sokat beszélgettem Lipcsében, rengeteg jót hallottam a válogatottról és a szövetségi kapitány munkájáról. Nem volt egyszerű a döntés, ezért is tartott ilyen sokáig, mire meghoztam. A görögök elleni meccs volt az a pont, amikor végleg úgy határoztam, hogy a magyar válogatott színeiben szeretnék játszani. Jó néhány fontos nemzetközi meccs van a hátam mögött, az ezeken megszerzett tapasztalatokat szeretném kamatoztatni a magyar válogatottban.

"Készen állok a feladatra, szívesen játszanék már pénteken a csapatban, ha a szövetségi kapitány szerepet szán nekem. A válogatottban játszani más érzés, mint egy klubcsapatban, másfajta érzelmek kerülnek előtérbe, és ez engem is rendkívül motivál - fogalmazott Orban, majd hozzátette: a válogatottnál kevesebb idő áll rendelkezésre, hogy kialakuljanak a megfelelő automatizmusok a játékban, de megfelelő alázattal pótolható az összeszokottság hiánya.

 
A Nemzetek Ligájában két forduló után hárompontos magyar válogatott pénteken Görögország, hétfőn Észtország vendége lesz a sorozatban. Az athéni és a tallinni mérkőzés is magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik.
MOL Sportágak
MOL Csapat