Sallait le kellett cserélni a topolyai EL-meccsen

2023. október 26. csütörtök 21:57

A TSC vezetett, de kikapott a Freiburgtól az Európa Liga-csoportkör harmadik fordulójában, a németek válogatott csatára, Sallai Roland cserét kért a meccsen.

Európa Liga, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Topolyai SC (szerb)–Freiburg (német) 1–3 (1–0)
Topolya, TSC Aréna, 4200 néző. Vezette: Aliyar Agayev (Zeynal Zeynalov, Akif Amirali) – azeriek
Gólszerző: N. Petrovics (13.), ill. Grifo (49. – 11-esből, 59., 73.)

A Topolya jól kezdte a meccset és egy német védelmi megingást kihasználva már az első negyedórában megszerezte a vezetést. Innentől azonban a freiburgiak játszottak fölényben, és bár a szünetig kihúzta a vajdasági csapat, érezni lehetett, hogy csak idő kérdése a vendégek gólja. A Freiburg végül Grifo mesterhármasával, megérdemelten nyert. 

Sallai a félidő felénél cserét kért 

A válogatott csatár kezdőként lépett pályára a vendégeknél, de csak bő húsz percet játszott, mert egy jobbról érkező szabadrúgásnál a hosszú oldalon fejelt kapu mellé, majd ő maga túlfutott az alapvonalon és a combját fájlalta, azután pedig le is kellett cserélni.

Elindultam sprintben és éreztem, hogy beszúrt az egyik lépésnél. Remélem, nem túl súlyos, de csak holnap lesz pontos diagnózis" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának.

Az első félidőben 1-0-s hátrányba kerülő Freiburg fordításáról Sallai úgy vélekedett, hogy a második félidőben bátrabban játszott a csapata, labdabiztosabbak voltak a játékostársai és gólra törően fociztak. Ebben a szakaszban minőségben felülmúlták a Topolyát, ezért tudtak gólokat szerezni és helyzeteket kialakítani. Hozzátette, a céljuk ugyanaz, mint az előző idényben: tovább szeretnének jutni.

Sallai Rolival múlt héten beszélgetett a MOL Csapat: 

MOL Sportágak
MOL Csapat