Sallói: A szurkolóink nélkül nem jutottunk volna sehova

2022. május 13. péntek 10:41

A MOL Fehérvár sportigazgatója örül az európai kupaszereplésnek, és rendkívül hálás a Vidi szurkolótáborának, hogy kirángatta a csapatot a negatív spirálból.

A MOL Fehérvár azzal a céllal vágott neki a 2021/22-es szezonnak, hogy a bajnokságban a dobogót, a MOL Magyar Kupában pedig a végső győzelmet tűzte ki célul. Végül úgy alakult, hogy egyik célkitűzést sem sikerült elérni, mégis a kupasorozatnak köszönheti a Vidi, hogy jövőre ott lehet a Konferencia Liga selejtezőjében.

A MOL Magyar Kupa döntője előtt az a furcsa helyzet állt elő, hogy a fehérváriaknak azért kellett drukkolniuk, hogy a Ferencvárosé legyen a trófea, mert ezzel a negyedik helyen záró Vidi ölébe hullik az európai kupaszereplés lehetősége.

“Nem így terveztük, de megragadtuk az utolsó szalmaszálat, és ha a következő szezonban feljutunk a Konferencia Liga főtáblájára, már senki nem fog azzal foglalkozni, hogy értük el az európai kupaszereplést érő helyezést” - mondta a MOL Fehérvár sportigazgatója, Sallói István.

A pozitívumokra koncentrál

A Vidi olyan rosszul kezdte a 2022-es naptári évet, hogy történelmi vereségsorozatba szaladt bele, és kiesett a MOL Magyar Kupából is. Valóra vált az elképzelhetetlen: a Gyirmót elleni meccs előtt még a kiesés réme is fenyegette a fehérváriakat, ám a győri győzelem után egyenesbe került a csapat, azóta egyszer sem kapott ki a bajnokságban, és visszaverekedte magát a negyedik helyre.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Mindenki tudta, hogy nem reális a helyezésünk, de olyan negatív spirálba kerültünk, amiből nagyon nehéz volt kitörni. Elsősorban mentálisan kellett összeraknia magát a csapatnak, és ez végül sikerült is, Michael Boris megtalálta a megfelelő felállást, és egy nyolcmeccses veretlen szériával kiharcoltuk a lehetőséget, hogy Európában játszhassunk jövőre.”

“Azt gondolom, egy Vidinél nem lehet büszkének lenni egy negyedik helyre, arra viszont igen, hogy egy ilyen súlyos mélypontról fel tudtunk állni. "Ez egyáltalán nem volt könnyű feladat, aki nem volt még ilyen helyzetben, az nem is tudja, mennyire nem az” - tette hozzá a fehérvári klublegenda.

A szurkolóknak köszöni

“Nincs szó arról, hogy ünnepelnénk, de tudunk örülni annak, hogy megszereztük az európai kupaindulás jogát, mert a Vidinek ott van a helye a nemzetközi mezőnyben” - mondta Sallói, aki nem a Ferencvárosnak hálás a kupaindulásért, hanem a szurkolóknak.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Abban, hogy sikerült felállnunk a mélypontról, a szurkolóinknak nagyon nagy szerepük volt. Amikor a csapat történelmi mélyponton volt, odaálltak a játékosok mellé, nem bántották őket, hanem folyamatosan támogattak."Ha ők nincsenek, talán nem is tudtunk volna kitörni a spirálból, és most nem beszélgetnénk arról, hogy újra ott leszünk Európában. Óriási köszönet jár a Vidi-tábornak!”

A Konferencia Liga nyári selejtezőiről még korai beszélni Sallói szerint, mindenesetre a Vidi sportigazgatója látja maga előtt a problémákat és a pozitívumokat is.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Kiemeltek leszünk, az első fordulóban nem kell pályára lépnünk, de így is három kört kell mennünk a főtábláig. Nehéz lesz a nyári felkészülés is, mert a válogatott négy meccset is játszik, és ez jelen állás szerint legalább három játékosunkat érinti, az viszont szerencsés, hogy a bajnoki rajt most közelebb lesz időben a KL-selejtezőkhöz. De erről beszélgessünk majd akkor, ha már ott leszünk” - zárta a gondolatait Sallói.

MOL Sportágak
MOL Csapat