Sokkoló dráma a telt házas MOL Arénában

2018. május 13. vasárnap 09:00

Az egész tavaszi menetelés veszélybe került, miután a DAC hazai pályán kapott ki a Slovantól egy egészen elképesztő mérkőzésen.

Fortuna Liga, rájátszás, 9. forduló:
FC DAC 1904-Slovan Bratislava 0:1 (0:1)
Góllövő: 46. Bozikov
Sárga lap: 31. Ljubičić, 82. Simon, 85. Koštrna, ill. 33. Bajrić, 60. De Kamps, 66. Delgado, 67. Šulla, 87. Sekulić

DAC: Macej - Záhumenský, Šatka, Koštrna - Davis, Simon, Ljubičić, Zsivkovics (81. Almási), Herc (60. Divković) - Bayo, Vida (68. Pačinda)

Egy pont kellett volna a DAC-nak, hogy bebiztosítsa európai kupaszereplését, ám a roppant tartalékos csapat csak helyzetekig jutott a Slovan Bratislava elleni csúcsrangadón, a pozsonyiak pedig találtak egy gólt, és ezzel megnyerték a mérkőzést. 

Az elképesztő hangulatú MOL Arénában nézőcsúcsot döntöttek a szurkolók, mindenki arra volt kíváncsi, sikerül-e történelmet írnia a DAC-nak. Mivel a Slovan a kupadöntő megnyerésével már biztosította európai helyét, nem is tűnt annyira motiváltnak, így a DAC a meccs elejétől kezdve irányította a játékot - annak ellenére, hogy sérültek és eltiltottak is szép számmal akadtak, ahogy azt Marco Rossi edző a meccs előtt elmondta a MOL-csapatnak. 

Marco Rossi a Slovan ellen írna történelmet a DAC-nál

Két fordulóval a Fortuna Liga zárása előtt a Dunaszerdahelyi FC DAC minden előzetes várakozást felülmúlva a szlovák bajnokság második helyén áll, és ha az utolsó előtti játéknapon legyőzi a Slovan Bratislavát, biztosan indulhat az Európa Ligában. Sőt, igazság szerint akár egy döntetlen is elég lehet.

A dunaszerdahelyi helyzetek azonban szép sorban mind kimaradtak, a MOL-csapat küldöttsége pedig az eltiltott Kalmár Zsolt társaságában bosszankodott a lelátón (video hamarosan!). Ahogy az lenni szokott, a Slovan az első helyzetéből talált egy gólt, innen pedig nagyon nehéz dolga volt a DAC-nak. 

Átok ült a Slovan kapuján 

A hazaiak próbálkoztak becsülettel, visszatért a másfél hónapot kihagyó csatár, Erik Pacinda is, de a labda valahogy nem akart átmenni a gólvonalon. A 93. percben elképesztő tűzijáték volt a Slovan kapuja előtt, a dunaszerdahelyiek mindkét kapufát eltalálták három másodpercen belül, de végül maradt a 0-1. 

 
Forrás: fcdac.sk
 
A vereséggel komoly bajba is kerülhet a DAC, hiszen a Slovan megelőzte, így már az utolsó Európa Liga-helyet kell védenie a csallóközi csapatnak. Jelenleg egy pont az előny a Zilinával szemben, amely a Slovan vendége lesz az utolsó fordulóban (a pozsonyiaknak mit sem számít a mérkőzés), a DAC pedig a Ruzomberokhoz látogat, és csak akkor lehet biztos harmadik helyen megőrzésében, ha győz. 
MOL Sportágak
MOL Csapat