Székely örömünnep lett az újrajátszatott rangadóból

2023. március 16. csütörtök 22:19

A félbeszakadt meccs újrajátszása a Sepsi OSK könnyed, magabiztos győzelmét hozta, a craiovaiaknak helyzetük sem volt. Győzelével a felsőházba jutott a székely csapat.

román szuperliga, alapszakasz, 23. forduló:
Sepsi OSK–FCU Craiova 4–0 (3–0)
Sepsi Aréna, vezette: Radu Petrescu
Gólszerzők: Nicolae Păun (7.), Ion Gurău (16., öngól), Adnan Aganovic (44.), Pavol Safranko (50.)

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ciobotariu, Bălașa, Dumitrescu – Păun (Gheorghe, 82.), Matei (Tudorie, 71.), Rodriguez (Papa, 67.) – Ștefănescu, Safranko (Rondon, 71.), Aganovic (Junior, 82.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi

Székelyhon.ro beszámolója alapján a meccs már sokkal kevésbé volt izgalmas, mint az elmúlt napok a háromszéki klub elnökének. A Sepsi azonnal nekiesett az U Craiovának, és már az első helyzetéből gólt szerzett a telt házas Sepsi Arénában, sőt az első negyedóra végén már kettővel vezetett. A vendégeknek nem sok közük volt a meccshez, a székely csapat abszolút megérdemelten nyerte meg a felsőházba jutásról döntő rangadót. 

 
Fotó: Székelyhon.ro/Pinti Attila
 

Páratlan években jobban megy a bajnokságban a Sepsi OSK-nak, 2019 és 2021 után jutott újra a felsőházi rájátszásba a csapat, igaz, tavaly egy Román Kupa-győzelemmel története legnagyobb sikerét aratta. A székelyek egyébként idén is állnak még a kupában. 

MOL Sportágak
MOL Csapat