Szezonzárás: megmutatta ellenőrzőjét a DAC magyar edzője

2021. június 03. csütörtök 12:55

Németh Antal beugróként állt helyt a DAC élén, vezetésével egész seregnyi rekordot döntött meg a hajrára újra jó formába lendülő, ezüstérmes dunaszerdahelyi csapat.

Úgy nézett ki, hogy idén végre sikerül az áhított cél, de a DAC végül nem tudta letaszítani a trónról a Slovan Bratislavát, és újra a második helyen végzett a szlovák bajnokságban Furcsa szezont futott a dunaszerdahelyi csapat, hiszen olyan rajtrekordot állított fel, hogy a Fortuna Liga mezőnye bottal ütötte a nyomát, de tavaszra annyira leeresztett, hogy volt 13 pontos hátránya is a Slovannal szemben.

 
Fotó: FC DAC
 

Ebben az említett időszakban történt, hogy Bernd Storckkal szerződést bontott a klub (ebben talán szerepet játszott a váratlan kupakiesés is), a német szakember helyét pedig segédedzője, Németh Antal vette át.

“Nem az arany volt a cél a szezon előtt, csak közelebb szerettünk volna kerülni a Slovanhoz, ám a rajt olyan jól sikerült, hogy megnőtt az étvágyunk. "Sajnos sok minden félrecsúszott menet közben, de végül úgy gondolom, abszolút pozitívan zártuk a szezont, hiszen mióta a mostani rendszerben rendezik a Fortuna Ligát, most szerezte a legtöbb pontot a DAC” - mondta a szakember a MOL Csapatnak.

Mi csúszott félre?

Az elképesztő rajt közben a DAC egy abszolút vállalható EL-selejtező sorozatot is produkált, és tényleg úgy nézett ki, hogy eljött az ideje az őrségváltásnak. Az eredmények, illetve a csapat játéka azonban dadogni kezdtek, a Slovan előzött, majd egyre nagyobbra duzzadt a különbség a két csapat között, ami végül az edzőváltáshoz is vezetett.

 
Fotó: FC DAC
 

“Fiatal csapatunk nehezen kezelte a hullámvölgyet" - mondta Németh, akit az általa elért eredményeknek köszönhetően megerősített a posztján a dunaszerdahelyi klub. Hozzáteszem, az összes csapat közül minket sújtott leginkább, hogy nem lehettek nézők a lelátón, mert a közönségünkkel a hátunk mögött biztosan előbb ki tudtunk volna lábalni a gödörből. Így azonban nem sikerült.”

 
Fotó: FC DAC
 

“Nagy megtiszteltetésnek éltem meg hogy gondoltak rám, és most is büszke vagyok rá, hogy ott volt a nevem a potenciális jelöltek között a következő szezonra is, és végül úgy döntöttek, folytathatom a munkát. Úgy gondolom, jó munkát végeztünk tavasszal, és ahogy már többször kijelentettem, örömmel állok a csapat rendelkezésére. ”

Mi változott tavaszra?

A nehéz helyzetben lévő DAC komoly lendületet vett Németh irányításával, pedig akkor már nem lehetett szó a bajnoki címről, sőt a második helyet is félteni kellett, hiszen nagyon jött fel a Trnava a dunaszerdahelyiekre.

“Nem volt sok időnk, így természetesen óvatosan kellett a csapat játékához nyúlni. Annyi történt, hogy kicsit hátrébb kezdtük a védekezést. "Én is támadó felfogású edzőnek tartom magam, de most erre volt szükség ahhoz, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat.”

 
Fotó: FC DAC
 

“Egy kicsit el kellett engednünk a magas presszinget, mert igenis fontos volt számunkra a második hely. Az ellenőrzőből ugyan nem tudjuk kitörölni a gyengébb időszakot, de a szezon végén idegenben győztük le a Slovant, az utolsó fordulóban pedig a Trnavát is megvertük, így végül abszolút pozitív összképet hagyunk magunk után. Tavaly tizenhét pontot kaptunk a Slovantól, idén hattal végeztünk mögöttük, és ha voltak is menet közben szebb álmaink, ezzel az ezüsttel elégedettek lehetünk” - tette hozzá Németh.

A DAC nemcsak a szerzett gólokban állított fel klubrekordot, hanem számos más statisztikában is, ezekről bővebben a klub összeállításában olvashatsz

Nem lesz könnyebb jövőre sem

A dunaszerdahelyi projekt szépen épül, ám a következő szezon eleje minden lesz, csak könnyű nem. Németh, akit a DAC-nál megerősítettek vezetőedzőként, így a következő szezont is vele kezdi meg a klub, több problémát is lát maga előtt.

 
Fotó: FC DAC
 

“Csapatkapitányunkra, Kalmár Zsoltira sajnos még jó darabig nem számíthatunk, ahogy Cesar Blackmanre sem, Eric Davis pedig a Gold Cupon szerepel majd, így a szezon rajtján, illetve a Konferencia-ligában rendkívül nehéz feladat vár a csapatra.”

“Természetesen megvannak a tervek a csapat megerősítésére, és biztos vagyok benne, hogy versenyképes csapattal kezdi meg a következő szezont a DAC. Boldog és büszke vagyok, hogy a felvidéki magyarság legfontosabb központjában dolgozhatok, és örömet okozhattam a csallóközi honfitársaimnak."Kollégáimmal minden erőfeszítésünkkel, tudásunkkal és szakmai-emberi alázatunkkal azon fogunk dolgozni, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, és a klub felfelé ívelő pályája töretlen legyen” - zárta a gondolatait Németh.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat