Történelmi DAC-győzelem Szereden

2019. április 13. szombat 19:12

Története során most először győzött idegenben öt góllal a dunaszerdahelyi csapat, amely alaposan elverte a Szeredet a Fortuna Liga rájátszásában.

Fortuna Liga, rájátszás, 4. forduló
ŠKF Sered - FC DAC 1904 0:5 (0:3)
Gól: 7., 13. Divković, 46+2. Kalmár, 66. Davis, 76. Čmelík
Sárga lap: 17. 37. Djiby Ba, 46+2. Michalík, 77. Sus, ill. 32. Kone
Piros lap: 37. Djiby ba

DAC: Jedlička - Davis, Kone (51. Šatka), Huk, Koštrna (68. Bednár) - Vida M., Kalmár (79. Bilenkyi), Ronan - Vida K., Divković, Čmelík

„Érdekes hét áll mögöttünk" - mondta Peter Hyballa, a csapat edzője. "A Zsolna elleni győzelmet követően két nap edzettünk, majd jött a szomorú hír Panamából, hogy Blackman édesapját meggyilkolták. A történtek mindannyiunkat mélyen megdöbbentették. Ami a taktikánkat illeti: az első perctől mi domináltunk. Rögtön az első lehetőségből gólt szereztünk, Divković második találata pedig igazolja, mire jó a letámadás. Kalmár tizenegyesét is szép passz előzte meg. A szünetben elmondtam, próbáljunk meg újabb gólokat szerezni, de ezt ne arrogánsan tegyük, mert az arrogancia ránk nem jellemző. Az 5:0 szép eredmény, ennek ellenére nem ez volt a legjobb teljesítményünk a szezonban. "Inkább domináns meccsnek mondanám. Első alkalommal fordult elő, hogy az első tizenöt percben már két góllal vezettünk, majd emberelőnyben játszottunk. Čmelík is betalált a születésnapján, és ez volt az első, hogy végigjátszotta a 90 percet. Védekezésben még kicsit lomha, de igyekszik, és látni rajta, hogy fejlődik.”

MOL Sportágak
MOL Csapat