Új helyszínt találtak a bolgárok, de talán túl későn

2023. november 13. hétfő 16:19

Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a bolgár csapat rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont, ezért továbbra is bizonytalan a csütörtökre tervezett Eb-selejtező megrendezése.

A városi önkormányzat a BFU-nak írt levelében hétfőn megerősítette Kosztadin Dimitrov polgármester pénteki döntését, miszerint keddtől csütörtökig nem bocsátja a szövetség rendelkezésére a stadiont - közölte az önkormányzat sajtóközpontjára hivatkozva hétfőn kora délután a sportal.bg hírportál.

Az aréna félkész állapotban lévő tetőszerkezetének kivitelezőjét, a DZZD College nevű céget képviselő Ilijan Filipov szintén hétfőn azt közölte, hogy a megadott határidőre biztosan nem tudják befejezni vagy félbeszakítani a munkálatokat, leszerelni a gépeket és egyéb eszközöket, illetve megfelelő állapotba hozni a létesítményt és környékét.

 
Hát ez nem lesz kész csütörtökig

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a csütörtöki bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját - 20.45 helyett 18.00 -, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

Az európai szövetség (UEFA) az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

Kardzhalival próbálkoznak a bolgárok 

Nem tudni, mennyire hivatalos a dolog, de a fent említett bolgár lap úgy tudja, a bolgár szövetség most Plovdiv helyett Kardzhaliban rendezné meg a mérkőzést. A görög határhoz közeli településen - legalábbi a polgármester szerint - alkalmas a városi stadion a meccs megrendezésére. Az Arda Aréna takaros létesítmény, más kérdés, hogy az UEFA vélhetően nem fog belemenni az újabb helyszínváltoztatásba. 

 
Az Arena Ardát 2018-ban felújították

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.

MOL Sportágak
MOL Csapat