Újabb fehérvári sokk: Huszti Szabi is visszavonul

2020. június 26. péntek 11:40

A távozó Vinícius Paolo, illetve a visszavonuló Juhász Roland után újabb rutinos klasszisát veszíti el a MOL Fehérvár: Huszti Szabolcsnak is jelzett a szervezete, hogy elég volt.

Súlyos sérülése után ugyan elkezdte a rehabilitációs munkát Huszti Szabolcs, de végül úgy érezte, "üzent a szervezete, ezért a visszavonulás mellett döntött. A nagyszerű játékos párját ritkítóan szép karriert tudhat maga mögött, játszott a francia, az orosz és kétszer a német bajnokságban is, ahol komoly sikereket ért el, a Hannover játékosaként az Európa Ligában is pályára léphetett.

A Vidibe 2018 januárjában szerződött és az elmúlt két és fél év alatt bajnoki aranyérmet és Magyar Kupát nyert a MOL Fehérvárral, és természetesen kulcsszereplője volt az Európa Liga csoportkörébe jutó csapatnak is. Visszavonuló középpályás összesen 67 tétmeccsen szerepelt a Vidiben (43 bajnoki, 9 Magyar Kupa, és 15 nemzetközi tétmeccs) ezeken pedig 14 gólt szerzett és kiosztott 21 gólpasszt is.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

„Nagyon sokat köszönhetek a labdarúgásnak, nehéz szavakba foglalnom azt, hogy mennyire fontos ez számomra - mondta Huszti a klub honlapjának. - De már nem a legfontosabb. A legfontosabb, hogy egészségesen láthassam a gyermekeimet felnőni."Őszintén éreztem, sőt a mai napig is érzem magamban az erőt a folytatáshoz, el is kezdtem az edzéseket, de a szervezetem jelzett – itt az ideje befejezni. "Köszönöm mindenkinek a Vidinél, hogy 2018 januárjában bízott bennem. A bajnoki cím, a főtéren az ünneplések, a kupagyőzelem, az Európa-liga csoportkör mind-mind olyan élmény, amelyet nem felejtek el soha. Természetesen szeretném a labdarúgás világában folytatni az életemet, bízom benne, hogy lesz lehetőségem arra, hogy a tapasztalataimat valamilyen formában átadhassam az utánam következő generációknak. Csodálatos karrierem volt, minden úgy történt, ahogy annak történnie kellett” - mondta a visszavonuló középpályás.

Ha olvasóink megbocsátják, mégsem egy MOL Fehérvárban lejátszott meccsével búcsúzunk Szabitól, hanem egy magyar válogatottban szerzett góljával. Sőt, mindjárt az első meccsei egyikén (egyébként bemutatkozásként is gólt szerzett Japán ellen), a Skócia ellen elért második találatával, ami igencsak méltó a búcsúhoz. 

MOL Sportágak
MOL Csapat