Újabb futballsokk: kikapott Luxemburgtól a válogatott

2017. november 09. csütörtök 22:09

A szűk egy félidőt emberhátrányban játszó magyar labdarúgó-válogatott a játék képe alapján jogosan kapott ki Luxemburgban.

Felkészülési mérkőzés:
Luxemburg–Magyarország 2–1 (1–1)
Josy Barthel Stadion, 1873 néző. Vezette: Delferiere (belga)
Gólszerző: Joachim 15., M. Martins 85., ill. Nikolics 18.
Kiállítva: Lovrencsics G. 52.

Luxemburg: Moris – M. Martins, Phillips, Malget, Jänisch (Carlson, 62.) – G. Rodrigues (Da Mota, a szünetben), Martins Pereira (Holter, 92.), Mutsch (Sinani, 62.), O. Thill (V. Thill, a szünetben), Turpel – Joachim (Skenderovic, 83.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz

Magyarország: Kovácsik – Lovrencsics G., Korcsmár, Kádár, Korhut – Nagy Á. (Balogh B. 83.), Pátkai, Dzsudzsák (stieber, 83.) – Ugrai (Bese, 53.), Nikolics (Priskin, 73.), Németh (Sallai R. 63.). Megbízott szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány bátornak mondható kezdőcsapattal, némileg szokatlan formációban (4-3-3) állt fel Luxemburgban, ahol Dzsudzsák Balázs középpályást játszott, és Németh Krisztián foglalta el a balszélső pozícióját, elöl pedig a visszatérő Nikolics Nemanja volt a középcsatár.

Luxemburg azonban alátámasztotta a csapatról érkező híreket, és szervezetten, néhol szemre is szép dolgokat produkálva futballoztak az 18 50 néző előtt játszott meccsen. A vezetést is a hazaiak szerezték meg, egy szép támadás végén Aurelien Joachim csinált egy szemtelen cselt, mielőtt Kovácsik Ádámot becsapva a magyar kapuba passzolt.

Szerencsére gyorsan jött az egyenlítés, Dzsudzsák szögletét Kádár Tamás csúsztatta meg, Nikolics pedig közelről a kapuba stukkolt. Az egyenlítés után kicsit leült a meccs, mindkét félnek voltak helyzetei, de a szünetig nem történt sok érdemleges.

Nem sokat javultunk a második félidőben

A második félidő elején azonban igen: Lovrencsics Gergő megkapta (jogosan) a második sárga lapját, így emberhátrányba került a magyar válogatott. Luxemburgnak volt is néhány ígéretes lehetősége emberelőnyben, míg a magyar csapat helyzetekig sem nagyon jutott - igaz, ez még 11 ember sem nagyon sikerült.

 
Szélesi Zoltán a 70. percig minden támadóját lecserélte, Ugrait kényszerűségből (Bese jött be Lovrencsics helyére még a kiállítás után), majd Németh Krisztián helyét vette át Sallai Roland, Nikolicsot pedig Priskin Tamás váltotta. A cserék azonban nem hoztak igazi átütő erőt, és egy sokk is hátravolt még.

A 85. percben egy szöglet után a magyar védők rosszul osztották le az embereket, Kovácsik is a vonalon maradt, így a berobbanó Marvin Martins közelről újra vezetéshez juttatta Luxemburgot. A hátralevő időben inkább a hazaiaknak voltak lehetőségeik kontrákból, a magyar csapat helyzetig sem jutott. 

A mieink legközelebb hazai pályán, a vb-résztvevő Costa Rica ellen játszanak. 

MOL Sportágak
MOL Csapat