Újra legyőzte a PAOK-ot, már továbbjutó helyen a MOL Vidi

2018. november 08. csütörtök 21:25

Újabb óriási bravúrt bemutatva a MOL Vidi hazai pályán is legyőzte a PAOK-ot, és ezzel továbbjutást érő helyre ugrott fel az Európa Liga-csoportjában.

Európa-liga, csoportkör, L csoport, 4. forduló:
MOL Vidi FC - PAOK (görög) 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 17 208 néző, v.: Palabiyik (török)
Gólszerző: Milanov (50.)
sárga lap: Fiola (20.), Hadzic (49.), Nikolov (59.), illetve Léo Jabá (29.), el-Kadduri (46.), Sahov (82.) 

MOL Vidi FC: Kovácsik - Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic, Pátkai - Huszti (Kovács I. 66.), Milanov (Nikolov 58.) - M. Scepovic (Hodzic 77.)

PAOK: Pahalakisz - Léo Matos, Varela, Crespo, Tosca - Sahov, Vernbloom - Limniosz (Biseswar 60.), el-Kadduri (Akpom 63.), Léo Jabá (Warda 70.) - Prijovic

Jó előjelekkel vághatott neki a magyar bajnok a PAOK elleni újabb összecsapásnak, hiszen két héttel ezelőtt a görögök otthonában - nagy bravúrt végrehajtva - 2-0-s győzelmet aratott. A két együttes abban a tudatban lépett pályára, hogy a győztes - a továbbjutás szempontjából - kedvező helyzetbe hozza magát, ugyanis a kilencpontos Chelsea mögött mind a PAOK-nak, mind a Vidinek 3-3 pontja volt. Ráadásul a forduló előtt a BATE Boriszov is ugyanannyi ponttal állt a csoportban.

Eseménytelen első félidő

Az első negyedórában nem estek egymásnak a csapatok. Ugyan a görögök birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A hazaiak megszállták saját térfelüket és igyekeztek a megszerzett labdákkal néhány érintésből az ellenfél kapuja elé kerülni.

 
A folytatásban is inkább a Vidi akarata érvényesült, a PAOK-nak láthatóan nem ízlett a szívós, kemény védekezés. Az első félidő kaput eltaláló lövés, így természetesen gól nélkül ért véget, az egyetlen komolyabb helyzet a Vidi előtt adódott, de az egy támadáson belül leadott több lövés egyikéből sem lett gól.

Gyorsan jött a gól

Fordulást követően nem kellett sokat várni arra, hogy felrobbanjon a stadion: az 50. percben az előrehúzódó Vinícius beadását Georgi Milanov gyönyörűen fejelte a görög kapuba. Az egész támadás gyönyörű volt, Vinícius labdaszerzése után nem állt meg, hanem sprintelt tovább, Pátkai tanárian indította a brazil származású védőt, aki futtábból tökéletesen tette Milanov fejére a labdát.

 
A hátrányban lévő PAOK megpróbált nagyobb nyomást helyezni a fehérvári védelemre, amely jól állta a sarat. A 79. percben Nikolov lábában volt a meccset eldöntő gól, de 18 méteres lövését üggyel-bajjal védte Alexandrosz Pahalakisz. A 84. és a 91. percben a vendégek igen közel kerültek az egyenlítéshez, ám előbb Vinícius a gólvonal közeléből vágta ki Diego Biseswar lövését, majd Pontus Vernbloom életerős próbálkozása centiméterekkel kerülte el Kovácsik Ádám kapuját.

A görögök elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, de nem tudtak betalálni, így a Vidi újabb bravúrjával nagy lépést tett az áhított továbbjutás felé. Ehhez azonban még kell egy bravúr: a következő körben legalább egy pontot el kellene hozni az első fordulóban Budapesten nyerő BATE Boriszovtól.

MOL Sportágak
MOL Csapat