Újra visszaütött itthon a kettős terhelés a MOL Vidire

2018. november 11. vasárnap 17:53

A címvédő MOL Vidi FC kikapott Mezőkövesden az OTP Bank Liga 14. fordulójának utolsó meccsén, így nem tudta kihasználni a Fradi botlását.

OTP Bank liga, 14. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Vidi FC 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 2456 néző, v: Solymosi
gólszerző: Koszta (67.)
sárga lap: Szappanos (90.), illetve Fiola (76.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas, Pillár, Szalai, Silye - Szeles, Molnár, Cseri (Mevoungou, 82.), Vadnai - Vajda (Tóth B., 89.), Koszta (Drazic, 86.)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Hangya (Berecz, 71.), Fiola, Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic, Nikolov (Juhász, 75.), Kovács (Hadzic, 86.) - Scepovic, Hodzic

Az első tíz percben "ismerkedett" egymással a két csapat, azután előbb a Vidinek volt rövid időn belül több gólszerzési lehetősége, majd a Mezőkövesdnek. Az első félidő érdemi történései bő öt perc alatt zajlottak le, a továbbiakban már nem akadtak nagy helyzetek. Mindkét együttes szervezettebbé vált a folytatásban, jobban odafigyelt a védekezésre és egyik fél sem vállalt nagy kockázatot a hatékonyabb támadásvezetések érdekében.

Végigvitt egy kontrát a Kövesd

A második félidőben a Vidi nagy mezőnyfölényben futballozott, a Mezőkövesd átengedte a területet és egy-egy ellentámadással próbálkozott. A játékrész közepén egy megindulásból a Molnár remek passzával kilépő Koszta megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

Marko Nikolic, a székesfehérváriak vezetőedzője hamar kétszer is cserélt, másodjára Nikolov helyére Juhászt küldte be, aki ezúttal csatárt játszott. Ő sem tudott segíteni azonban csapatán, amely így nem tudta kihasználni, hogy a Ferencváros szombaton kikapott Szombathelyen.

A székesfehérváriak eddig hét alkalommal vesztettek pontot a bajnokságban, ezek közül hatszor az európai kupameccsük után nem tudtak győzni.

MOL Sportágak
MOL Csapat