Vajdasági rangadóval kezdi idei menetelését a Topolya

2020. július 31. péntek 10:28

Szabó Zoltán bízik benne, hogy megismételhedő a Topolya tavalyi nagyszerű szereplése, az európai kalandhoz szerencsére, a jó bajnoki szerepléshez egy kis időre és rutinra lesz szüksége a TSC-nek.

Nem akármilyen meccsel kezdi meg a 2020/21-es Super Liga-szezont a Topolya: a szerb első osztály első fordulójában egyből vajdasági rangadót rendeznek, a TSC - továbbra is nézők nélkül, és a zentai albérletben - a Vojvodinát fogadja az első fordulóban.

“A Vojvodina elleni meccsek mindig kiemelten fontosak a szurkolóinknak, ezért egyrészt jó, hogy velük kezdünk, másrészt viszont rossz, hogy nem élvezhetjük a Blue Betyars támogatását” - mondta a MOL Csapatnak Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője.

“Általában jó meccset játszunk a Vojvodinával, és erre most is jó esély van. Egyik csapat sem változott sokat, a legjobb játékosok nálunk és náluk is maradtak, bár ellenfelünk kapusa, Emil Rockov a MOL Fehérvárhoz szerződött. A Vojvodina formájáról nem tudok nyilatkozni, mi készen állunk, bár persze ilyenkor mindig az az ember érzése, hogy ha lenne még pár napja, tudná mire használni” - mondta mosolyogva Szabó.

 
Fotó: TSC
 

“Rangadóval kezdeni kétélű fegyver, ahogy a győzelem komoly lendületet adhat, úgy a vereség visszavetheti a fiatal csapatomat, de nagyon bízom benne, hogy sikerül győznünk. Kemény meccs lesz, a Vojvodina tavaly harmadik lett, és megnyerte a Szerb Kupát. Mindent bele kell adnunk, ha le akarjuk győzni.”

A felkészüléssel nem volt gond

A topolyaiak felkészülése egyik részről tökéletes, a másikról kicsit problémás volt. Szabó elmondta, fantasztikus körülmények között készültek Magyarországon, főleg a Puskás Akadémia edzőközpontjában, és külön kiemelte, hogy a mindössze másfél éve üzemelő akadémia öt neveltje is az első csapattal tartott Magyarországra.

 
Fotó: TSC
 

“A meccsek nem sikerült igazán jól, hiszen mindhárom magyar ellenfelünktől kikaptunk, de tudni kell, hogy sérülések és betegségek is nehezítették a dolgunkat. Ilyenkor az eredmények nem számítanak igazán, mostanra pedig újra velünk vannak a játékosok, akikre a felkészülési meccseken nem számíthattam.”

“Persze most sem mindenki egészséges, de a legtöbb játékosom már bevethető, még ha nincs is 100 százalékos állapotban. Szerencsére ránk is igaz, hogy a legjobb játékosainkat meg tudtuk tartani, és úgy gondolom, jól igazoltunk, így most nagyobb kerettel, több variációs lehetőséggel számolhatok.”

“Lesz idén egy változás, amire nekünk is fel kellett készülnünk. A szerb szövetség döntésének értelmében minden mérkőzésen legalább két, 1999 után született játékosnak kell a kezdőcsapatban szerepelnie, és legalább egy-egy félidőt játszania. Szerencsére ezzel nem lesz gondunk, megvan az a 4-5 fiatal játékos, akiket tudunk forgatni, de nekik még természetesen idő kell, hogy megszokják a Super Liga sebességét és színvonalát” - magyarázta Szabó.

 
Fotó: TSC
 

“Az akadémiánk még nem működik elég hosszú ideje ahhoz, hogy onnan emeljünk át játékosokat, de természetesen az a célunk, hogy a jövőben a saját utánpótlásunkból kikerülő fiatalok töltsék be ezt a szerepet a csapatunkban.”

Nagy menetelés kezdődik

A Topolya a legutóbbi idényben az egész mezőnyt meglepte, a negyedik helyen záró vajdasági kiscsapat pedig idén sem szeretné lejjebb adni. Az esélyekkel kapcsolatban Szabó visszafogott magabiztossággal nyilatkozott.

“Nyilván az a célunk, hogy legalább olyan jól szerepeljünk, mint a legutóbbi idényben. Tudni kell, hogy Szerbiában van két kiemelkedő csapat, a Partizan és a Crvena Zvezda, mögöttük pedig egy 4-5 csapatból álló, közel azonos erősségű kerettel rendelkező csoport, amelynek rajtunk kívül a Vojvodina, a Cukaricki, a Radnicki a tagja, de jó szezonja lehet még akár másik 2-3 csapatnak is. Szóval az esélyekről nagyon nehéz beszélni.”

“Más okból, de hasonló a helyzet az Európa Ligával kapcsolatban is” - tért át a történelmi sikert jelentő negyedik helyre, és a vele járó európai selejtezős részvételre Szabó. “Európában óriási szerepe lesz a szerencsének, hiszen nem mindegy, hogy az egymeccses párharcokban házigazdák lehetünk-e, vagy idegenbe kell mennünk, az pedig végképp nem, hogy milyen ellenfelet sorsolnak mellénk.”

 
Fotó: TSC
 

“Újoncok vagyunk Európában, így nem a sorozat megnyerését tűztük ki célul” - mosolygott Szabó. “Szeretnénk méltóképpen képviselni a klubot a nemzetközi porondon, ami számszerűsítve azt jelenti, hogy jó lenne 1-2 kört menni a selejtezőkben. Hogy kit szeretnék ellenfélnek? Inkább azt mondom, kit nem: nagyon rossz lenne egy hosszú utazás, szívesen elkerülném például a kazah és a grúz csapatokat.”

A Vojvodina elleni szezonnyitó mérkőzést Zentán, péntek délután 19 órakor kezdik meg a felek. Hajrá, Topolya!

MOL Sportágak
MOL Csapat