Váratlan döntés: a DAC szerződést bontott Peter Hyballával

2020. január 04. szombat 12:48

A DAC 1904 szerződést bontott Peter Hyballa vezetőedzővel. A 44 éves német szakember másfél év után távozik a klubtól.

Peter Hyballa tavaly nyáron, néhány nappal az új bajnoki évad kezdete előtt vette át a DAC irányítását. Az első idényében a második helyen végzett a csapat, az aktuális szezonban az őszi harmadik helyet szerezte meg. Összesen 64 tétmérkőzésen (Fortuna Liga 50 bajnokin, Európa-liga 6, Slovnaft Cup 8) vezette a sárga-kékeket, az élvonalban az ötödik leghosszabban szolgáló edzőnk volt - idézi az edző eredményeit a klub honlapja

Peter Hyballának köszönjük az együttműködést és a klubért végzett munkáját, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk! Az új edző személyéről néhány napon belül dönt a klub.

A DAC edzője szerint először mindig a tükörbe kell nézni

"Egy ilyen fiatal csapatnál, mint az FC DAC, természetes, hogy vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, de szerencsére nekünk sokkal több hegyünk volt, mint völgyünk" - kezdte Peter Hyballa, a dunaszerdahelyiek edzője, amikor a MOL Csapat a Fortuna Liga értékelésének ügyében megkereste. Fortuna Liga, rájátszás, 10.

„Amint az évértékelő interjúban is elmondtam, az idei egyik fő célunk, hogy a nemzetközi kupaszereplésre jobban legyünk felkészülve, mint a korábbi években."Mivel Peter Hyballa szerződése május 31-el lejár, úgy döntöttünk, hogy új edzővel vágunk neki a szezonnak. Így a nyári felkészülés zökkenőmentesen indulhat“ – mondta Világi Oszkár klubtulajdonos.

MOL Sportágak
MOL Csapat