Váratlan zakó: csúnyán elverték Nagymihályban a DAC-ot

2019. november 23. szombat 16:00

Nem ígérkezett könnyűnek a Michalovce elleni összecsapás, de arra azért nem számítottunk, ami történt. A DAC nem tudott visszajönni az első félidő sokkjából.

Fortuna Liga, 16. forduló
MFK Zemplín Michalovce- FC DAC 1904 5:0 (5:0)
Gól: 11., 40. Modibo, 27. P. Kolesár (11-es), 45., ill. 43. Koštrna (öngól)
Sárga lap: 37. Savvidis, 72. Grič, 77. Modibo, 77. Rota, ill. 79. Vida Máté

DAC: Jedlička - Koštrna (K) (46. Ramirez), Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Oravec, Vida Máté, Ronan - Blackman (82. Fábry), Vida Kristopher, Divković (81. Šimčák)

Nagymihály: Kira - Rota, Carrillo, Pino, Vojtko - Grič, Danko (K) (71. Christos), Savvidis (75. Mavretić), Martinez, P. Kolesár (87. M. Kolesár) - Modibo

„Gratulálok az ellenfélnek - kezdte értékelését Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője. Sok sikert kívánok az előző edzőnek is, Anton Šoltisnak, akit tisztelek, és remélem, hogy hamarosan új szerephez jut majd. Nehéz héten vagyunk túl. Egyrészt Kalmár Zsolt súlyos sérülése miatt, akire hónapokig nem számíthatunk, másrészt pedig a tegnapi buszbalesetünk miatt, ami megviselte az egész csapatot."

"Kilenc játékosunk volt távol a válogatott szünet alatt, csak csütörtökön volt egyben először a csapat. Ezt is figyelembe kell venni."Az első 20 percben taktikailag miénk volt a meccs. A találkozót az első félidő hajrájában bekapott gólok döntötték el végérvényesen. Gyermeteg hibák után három góllal is megajándékoztuk a nagymihályiakat. "Szünetben arra kértem a játékosokat, hogy hozzák le becsülettel a meccset, és próbálják megnyerni a második félidőt. Az klubnál eltöltött 18 hónap alatt nagyon sok ünneplésben volt már részünk a szurkolókkal, a mai nap sajnos más a helyzet. Profik vagyunk, el kell viselnünk. A futball néha nehéz helyzetek elé állít bennünket.”

MOL Sportágak
MOL Csapat