Vereséggel kezdte az évet a MOL Fehérvár

2023. január 29. vasárnap 19:27

A Kecskemét hazai pályán legyőzte a MOL Fehérvár FC-t az OTP Bank Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén. A Vidi három pontra van a kiesőzónától.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Kecskeméti TE-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Kecskemét, v.: Pintér
gólszerzők: Nagy K. (33.), Szuhodovszki (78.), illetve Larsen (35.)
sárga lap: Nikitscher (13.), Horváth K. (43.), illetve Kastrati (15.), Christensen (63.), Heister (93.)

MOL Fehérvár: Kovács D. - Bese (Fiola, 59.), Larsen, Stopira, Heister - Pokorny (Flores, 59.), Christensen - Kastrati (Schön, 80.), Houri (Szabó L., 60.), Dárdai - Kodro

Többet támadott az első negyedórában a Kecskemét, a Fehérvár ritkán jutott el ellenfele kapujáig. A folytatásban is a hazai csapat volt kezdeményezőbb, sokszor került a fehérvári 16-oson belülre, és egy ilyen alkalommal szerzett vezetést Nagy Krisztián 15 méterről leadott nagyszerű, jobb külsős lövésével. A Fehérvár azonban két percen belül egyenlített: Dárdai jobb oldali szöglete után Larsen csúsztatott fejjel a hazaiak kapujába. A vendégcsapat a maradék időben érzékelhetően hatékonyabban szervezte akcióit, mint a játékrész elején.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

A szünet után megmaradt a lendülete, emiatt kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Mindkét csapat eljutott az ellenfele kapujáig bizonyos időszakokban, és akkor időnként percekig ott tartotta a labdát. Komoly helyzet azonban nem alakult ki, a védelmeket nem tudták zavarba hozni a támadók.

A Kecskemét viszont így is újra képes volt vezetést szerezni, mégpedig némileg váratlanul, Szuhodovszki 14 méteres pontos lövésével. A Fehérvár sokat támadott a hajrában, de próbálkozásai meddőnek bizonyultak.

MOL Sportágak
MOL Csapat