Vida: A Slovan legyőzése nagy lépés a klubrekordok felé

2019. május 01. szerda 07:59

Vida Kristopher győztes gólt lőtt a Slovan ellen, de a pozsonyiak legyőzése nemcsak a presztízs miatt volt fontos, hanem a szezon történelmivé tétele miatt is.

Az FC DAC megtette, ami idén idén még senkinek sem sikerült a Fortuna Ligában: legyőzte a már bajnok Slovan Bratislavát. A dunaszerdahelyiek (és a pozsonyiak) számára kiemelten fontos rangadón a csallóköziek - talán mondhatjuk: szokás szerint - emberhátrányba is kerültek, és egy büntetőt is kapott a Slovan, mégis a DAC került ki győztesen a szuperrangadóból.

Bajnokot vert, és szinte biztos második az FC DAC

Fortuna Liga, rájátszás, 6. forduló FC DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)gól: 54. Vida Kristopher sárga lap: 37. Kalmár, 76. Jedlička, 90. Divković, ill. 39. Rabiu, 63, Bajrić, 93. Nono piros lap: 59. Kone DAC: Jedlička - Davis (46. Šatka), Kone, Huk, Koštrna - Vida M., Kalmár (46.

“Nehéz erre mit mondani, hiszen ugyanaz történt, mint Pozsonyban, ahol szintén volt kiállítás is büntető is, de pontosan tudtuk, mire kell készülnünk. Amikor a Slovannal játszunk, tudjuk, hogy nekünk kell kiharcolnunk a győzelmet, mert segítséget biztosan nem kapunk” - mondta a MOL Csapatnak vidáman a győztes gólt szerző Vida Kristopher.

Nem csak a presztízs volt a tét

Négy fordulóval a szlovák bajnokság zárása előtt a Slovan 16 ponttal vezet, és már hetek óta bajnoknak tekinthető, a második helyen álló dunaszerdahelyiek számára azonban nem csak a presztízs volt a mérkőzés tétje.

 
Fotó: FC DAC
 
“Jó úton haladunk afelé, hogy két történelmi tettet is végrehajtsunk idén: egyrészt nagyon úgy néz ki, hogy pontrekordot állítunk fel az idei szezonban, másrészt pedig egyre bizonyosabb, hogy a második helyen végzünk a bajnokságban."Mindkettő nagyon fontos, ráadásul meg akartuk mutatni a Slovannak, hogy nem véletlenül vagyunk mi az üldözőik. Szerencsére teljes sikerrel zárul a küldetés az újfent eszméletlen hangulatú MOL Arénában” - tette hozzá széles mosollyal Vida.

“A Slovan elleni mérkőzés mindig kiemelten fontos, ilyenkor érezzük csak igazán, micsoda energiákat kapunk a lelátóról. De nem csak a szurkolók miatt akartunk győzni, hanem azért is, mert az idei, Slovan elleni meccseink nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Ott volt például a tavasz első meccse, ahol ha megverjük a pozsonyiakat, öt pontra feljöhettünk volna mögéjük. Telt ház előtt, elképesztő hangulatban sajnos egy mindkét fél részéről túltaktikázott meccset játszottunk, amiből végül a Slovan jött ki jobban. Talán elmondható, hogy a bajnoki címre akkor el is szálltak az esélyeink.”

 
Fotó: FC DAC
 
“Persze nem adtuk fel, nem is tehettük, hiszen öldöklő harc ment az Európa Liga-helyekért is, nekünk pedig bőven volt dolgunk azzal, hogy a kicsit megrekedt játékunkat gatyába rázzuk. Szerencsére ez sikerült, most már újra elmondhatom, hogy jó focit játszunk, eredményesek vagyunk, és ha a következő fordulóban legyőzzük a Zilinát, akkor bebiztosítjuk a második helyünket” - magyarázta büszkén Vida.

Újra szárnyal a DAC

A tavaszi szezon elején beszélgettünk egyet a magyar támadóval, aki akkor azt mondta, talán kicsit kiismerték a DAC játékát az ellenfelek, ezért szenvedősek, munkásabbak a meccseik, mint korábban. Vida szerint a csapat túllendült a gondokon.

 
Fotó: FC DAC
 
“Ehhez az kellett, hogy az egész csapat odategye magát, és küzdjön a közös célért. Rengeteget videóztunk az elmúlt időszakban, csak most az volt a különbség, hogy nem az ellenfelek, hanem a saját játékunkat elemeztük ki lépésről lépésre, hogy megtaláljuk, hogyan lehetnénk még jobbak, még hatékonyabbak.”

“Ennek köszönhetően aztán alaposan feljavultunk, és most már elmondható, hogy több játékosunk is egészen kiváló szezont fog zárni, és a csapatnak sem lesz oka panaszra, hiszen több történelmi léptékű eredmény is elérhető közelségben van."Én sem vagyok elégedetlen, hiszen elég sok gólt lőttem, kiosztottam jó néhány gólpasszt is, úgyhogy ha rendben lemegy az utolsó négy forduló, biztos, hogy jó érzéssel gondolok majd vissza az idényre” - mondta a magyar támadó.

A mol akadémia a kulcs

Vida elsősorban azért elégedett, mert bár a jelen is jól mutat Dunaszerdahelyen, a jövő még fényesebb sikereket ígér. A MOL támogatásával létrejött akadémia a magyar játékos szerint nem más, mint maga a jövő záloga.

 
Fotó: FC DAC
 
“Ebben a klubban hagyomány, hogy mindig a fiatalokra építenek, és talán elmondható, hogy most jött el az az időszak, amikor igazán kiteljesedhet a DAC filozófiája. Az akadémia óriási merítési lehetőséget biztosít, jól látszik, hogy az itt nevelkedő fiúk közül sokakban óriási potenciál van, és ez nagyon szép jövőképet fest a klub elé is.”

“Emellett persze a fiataloknak is bőven ad motivációt, hogy egy folyamatosan fejlődő, jól felépített klubban sportolhatnak. Tavaly harmadikak lettünk, idén - ha minden jól megy - másodikak leszünk, azaz folyamatosan lépegetünk előre. "A klub szépen építkezik, és minden adott ahhoz, hogy tényleg történelmi időszakot kezdjünk meg a dunaszerdahelyi futball történetében.”

 
Fotó: FC DAC
 
“Tavaly hosszabbítottam, még két évig köt szerződés a DAC-hoz. Nagyon jól érzem itt magam, remek körülmények között, nagyszerű szurkolók előtt játszhatok, és tavaly után idén újra megmutathatjuk magunkat Európának is. Most nagyon jó futballistának lenni Dunaszerdahelyen” - tette hozzá mosolyogva Vida 
MOL Sportágak
MOL Csapat