Vinícius: Az ilyen meccsek miatt lettünk futballisták

2018. október 04. csütörtök 09:31

Paulo Vinícius nem érzi az extra nyomást a Chelsea elleni EL-meccs előtt, inkább örül, hogy ilyen meccseken játszhat, de nem turistáskodni megy a csapatával Londonba.

“Az ilyen meccsekért lettünk futballisták” - szögezte le Paulo Vinícius, a MOL Vidi FC hátvédje, amikor arról kérdeztük, milyen hangulatban várja a Chelsea elleni, csütörtöki Európa Liga-mérkőzést.

A fehérváriak már szerda reggel megérkeztek Londonba, ahol meglehetősen nehéz feladat vár rájuk, hiszen a szezont remekül kezdő Chelsea ellen kellene feledtetni az első fordulóban, a BATE Boriszov ellen elszenvedett hazai vereséget.

Kicsit másképp készült a Vidi

“Nem kell arra gondolni, hogy alapjaiban változtattunk volna dolgokon, csak mert egy nagyon nehéz ellenféllel találkozunk, de néhány dolgot újragondoltunk. A héten már csak a Chelsea-re készültünk, és egy kicsit az ellenfélhez igazítottuk a stratégiánkat, hiszen ezúttal arra kell készülnünk, hogy komoly nyomás alatt fogják tartani a kapunkat” - mondta a brazil középhátvéd.

“A játékunk azonban nem fog döntően változni. Továbbra is a szervezettséget, az agresszív védekezést és a tudatos csapatmozgásokat tartjuk szem előtt. Ez a játékunk, ez hozott el minket idáig, és teljesen felesleges lenne valami újjal próbálkoznunk csak azért, mert egy ilyen erős csapattal találkozunk.”

 
Fotó: vidi.hu
 
“Tudjuk mi is, hogy kik alkotják a Chelsea keretét. Olyan világsztárokkal fogunk találkozni, akiket nemrég még a világbajnokságon néztünk, ennek ellenére nem leszünk megilletődöttek. A MOL Vidi célja, hogy minél gyakrabban játszhasson ehhez hasonló meccseket, de már most sem turistáskodni jövünk.”

Mit kell tudni a Chelsea-ről

A Vidi honlapján mutatta be a csütörtöki ellenfelet, és a cikkben is megemlítik, hogy a Manchester City ellen elveszített Szuperkupa-döntő óta a Chelsea minden sorozatban veretlen. A londoniak múlt héten kétszer is megütköztek a BL-döntős Liverpoollal, a Ligakupából idegenben ejtették ki őket, a bajnokságban pedig hazai pályán végeztek 1-1-re - ez volt egyébként a Chelsea első hazai pontvesztése idén.

“A klubunk vezetői, és mi, játékosok is azért dolgozunk egész évben, hogy ilyen mérkőzéseket játszhassunk." Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de az ilyen meccseken lelkesedéssel és szervezettséggel akár komoly tudáskülönbséget is el lehet tüntetni. Szeretném leszögezni, hogy egészséges versenydrukk van bennünk, félsz viszont nincs. Tiszteljük a Chelsea-t, de mindent meg fogunk tenni, hogy legyőzzük” - mondta Vinícius.

 
Fotó: vidi.hu
 
Az angolok nemcsak a bajnokságban, a nemzetközi kupában is jól rajtoltak, hiszen az Európa Liga első fordulójában idegenben győzték le a PAOK-ot. Bár a Chelsea csak 1-0-ra nyert, óriási fölényben futballozott az egész meccsen. Ezzel szemben a Vidinek nem sikerült jól a rajt, a BATE elleni hazai vereség azért is fájó, mert több volt a meccsben a magyar bajnok számára.

“Természetesen minket is nagyon bosszantott a vereség, úgy éreztük, igazságtalan eredmény született. Voltak gondjaink, sérülések és egyéb okok miatt sem tudtunk a legerősebb összeállításunkban pályára lépni, de most már nincs mit tenni, meg kell próbálnunk bravúrpontokkal feledtetni a rossz rajtot.”

Élete meccse

A 28 éves, brazil származású védőt az argentin River Plate-től szerezte meg a Vidi, és bár a Buenos Aires-i sztárcsapatban is játszott nagy meccseket, azért a Chelsea elleni EL-mérkőzést feltétlenül a legnagyobbak közé sorolja.

 
Fotó: vidi.hu
 
“Azt majd utána mondom meg, életem legnagyobb meccse volt-e” - mondta mosolyogva Vinícius - “de az egészen biztos, hogy az egyik legnehezebb ellenfél lesz, amellyel valaha szembe néztem. Most, hogy az emlékeimben kutatok, talán még a Portugália elleni világbajnoki selejtezőt mondanám, ahol Cristiano Ronaldóval kellett találkoznom. Sajnos akkor kikaptunk, ha most sikerül jó eredményt elérni, biztos, hogy erre a meccsre szívesebben fogok emlékezni” - bizakodott a válogatott bekk.

Teher alatt nő a pálma

“Óriási ambíció dolgozik most bennünk, és igenis meg akarjuk mutatni, hogy nem véletlenül jutottunk ilyen messzire Európában. A feladat nehéz, de könnyű meccsen nem lehet nagyot nyerni. Önbizalommal, a saját játékunkba vetett hittel kell pályára lépnünk, és meg kell mutatnunk az angoloknak is, hogy ha le akarnak győzni minket, akkor keményen meg kell küzdeniük velünk.”

 
Fotó: vidi.hu
 
A védőnek nem csak a Chelsea elleni mérkőzésre kell készülnie, hiszen egy másik MOL-csapatban, a válogatottban is komoly meccsek várnak rá. “Négyen vagyunk válogatott kerettagok a csapatból, ez is azt mutatja, hogy jó csapatunk van."Biztosan mondhatom, mind a négyünk önbizalmának nagyon jót tenne a két válogatott meccs előtt, ha sikerülne jó eredményt elérnünk a Stamford Bridge-en.”

“De egyelőre nem tehetem meg, hogy már a jövő heti meccsekre gondoljak. Most csak a Chelsea jár a fejemben, és remélem, szép emlékekkel készülhetek majd a jövő heti válogatott meccsekre” - tette hozzá Vinícius.

MOL Sportágak
MOL Csapat