Zsolnán ért véget a DAC káprázatos rekordrajtja

2020. október 04. vasárnap 09:50

A kilencedik fordulóban jött el az első pontvesztés a DAC számára, egyből egy vereséggel: Zsolnán a hazaiak szinte minden lövése a kapuban kötött ki, de így is élen maradt a DAC.

Fortuna Liga, 9. forduló
MŠK Zilina- FC DAC 1904 4:1 (3:1)
Góllövők: 10. Iľko, 23. Kurminowski, 34. Bichakhchyan, 70. Kružliak (öngól), ill. 33. Balić
Sárga lap: 12. Iľko, 38. Kiwior, ill. 35. Müller

DAC: Jedlička - Blackman, Müller (82. Beskorovainyi), Kružliak, Davis - Fábry (46. Andzouana), Schäfer (82. Njie), Balić (75. Friede) - Divković (65. Nicolaescu), Ramirez, Kalmár (K)

Zilina: Petráš - Anang, Minárik (K), Kiwior, Sluka - Gono, Fazlagikj (68. Ďuriš), Bichakhchyan (63. Mylovič) - Rusnák (63. Kopas), Kurminowski (77. Bernát), Iľko (77. Gamboš)

„Gratulálok a Zsolnának - kezdte értékelését Bernd Storck a mérkőzés után. "Nagyon fiatal, erős és motivált játékosai vannak. Láttam a Slovan elleni játékukat, és már ott is megmutatkoztak az erősségeik. Tudtuk, hogy jól fel kell készülnünk, de két hiba után két gyors gólt kaptunk. Az első félidőben megnyerték a párharcokat, és ezt ki is használták."A hazaiknak ma remek napjuk volt, megérdemelten nyertek. A játék igazán jó volt, de nem veszíthetünk el egy meccset, melyen ilyen arányban tartjuk a labdát."A játékstílusunk ma kevés volt ahhoz, hogy akár csak egy pontot is szerezzünk. A labdatartás nem volt elég, a gólok száma döntött. Sajnos nem tudtunk többet kihozni ebből a meccsből.”

Veresége ellenére a DAC továbbra is vezeti a szlovák bajnokságot, ha meg is nyeri a Pohronie elleni meccsét a Slovan Bratislava, akkor is csak két pontra tud felzárkózni a dunaszrdahelyiek mögé. 

MOL Sportágak
MOL Csapat