A MOL-csapat klasszisai adták át a Mester-M Díjat

A MOL-csapat klasszisai adták át a Mester-M Díjat

2018. március 06. kedd 11:54

Sebestyén Júlia, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó és Herczig Norbert magyar ralibajnok pilóta adták át a MOL Mester-M Díját.

A MOL 2007 óta már 95 olyan pedagógust és edzőt jutalmazott a Mester-M Díjjal, akik kimagasló és elkötelezett munkájukkal hozzájárulnak a fiatal tehetségek sikereihez. Az egymillió forinttal járó díjra korábbi tanítványaik jelölhetik mentoraikat, akik közül a MOL Új Európa Alapítványának kuratóriuma választja ki a tíz díjazottat.

A 2006-ban létrehozott Új Európa Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására: az elmúlt több mint tíz év során a MOL alapítványa 4000 tehetséget támogatott 587 millió forinttal. A fiatalok mellett az Alapítvány 2007 óta minden évben díjazza a tehetséggondozás terén példaértékű munkát végző utánpótlásedzőket, tanárokat. Az idei 10 díjazottal együtt már 95 pedagógus részesült a Mester-M elismerésben, amely 1 millió forintos juttatással jár.

 
Az Új Európa Alapítvány kuratóriuma több mint 700 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik átvehetik a Mester-M Díjat.

A MOL klasszisai adták át a díjakat 

 
A budapesti Vigadóban tartott ünnepségen az elismeréseket a MOL vezetői mellett Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Herczig Norbert négyszeres magyar ralibajnok, valamint Hamar Dániel a Muzsikás Együttes alapító tagja adták át.

 
„Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy számtalan fiatal, tehetséges sportolóval büszkélkedhet. Ahhoz, hogy ezek a fiatalok megvalósíthassák az álmaikat, egy egész közösség összefogása szükséges. Ebben elengedhetetlen szerepe van a mestereknek. Több mint 10 évvel ezelőtt, amikor még nem voltam sem olimpiai bajnok, sem világbajnok, sem ismert sportoló, nekem is volt egy nagyszerű mesterem, Gerevich György, aki segített álmaim megvalósításában.

Nélküle nem értem volna el sikereimet, ahogy azok a tanítványok sem, akiknek mestereit ma este díjazzuk.” – mondta el a rendezvényen Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó.

Sport - díjazottak:

Haász Katalin (1966) - műugróedző, BUDAPEST
Haász Katalin gyerekkorában kezdte el a műugrást és sikeres versenyzőként kijutott a 1988-as szöuli olimpiára is. Ezt követően testnevelő tanári és műugró edzői végzettséget szerzett. Számos versenyzőt kinevelt, akik országos bajnoki címet szereztek, az ifjúsági Európa- és világbajnokságokon eredményesen szerepeltek, majd felnőtt Európa- és világbajnokságon vettek részt. Két versenyzőt is sikeresen felkészített az olimpiára. Tanítványa, Gondos Flóra 2009-ben a Budapesti Ifjúsági Európa Bajnokságon második lett 3 méteres műugrásban. A Kormos Villő – Reisinger Zsófia páros három alkalommal lett bronzérmes felnőtt Európa Bajnokságon szinkron torony számban. 2005-ben megalakította saját egyesületét, a Rugóláb Lendület SE-t, hogy ezzel is segítse a klubba járó gyerekeket, sportolókat.

Korponai István (1957) - öttusaedző, SZÉKESFEHÉRVÁR
Korponai István 1983 óta vesz részt edzőként a Volán Fehérvár Öttusa szakosztály életében. Az évek során bejárta az összes vezetői tisztséget, megkapta a mesteredzői címet. Több mint 30 sikeres tanítványt segített az öttusában, és sportolói több mint 300 világbajnoki és Európa-bajnoki érmet szereztek különböző versenyeken. Napjaink legsikeresebb öttusázói, Kovács Sarolta és Demeter Bence életét a kezdetektől végigkísérte az ifi és junior érmeiktől, az olimpiai szerepléseiken át, Sarolta egyéni világbajnoki címéig. Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok öttusázó felkészülését szintén a kezdetektől fogva segítette, mindig mellette állt, meglátta benne a tehetséget és elkísérte az olimpiai aranyig. Emellett a Volán mostani edzőállományának szinte egészét segítette már nevelőedzőként.

Módos János (1934) - birkózóedző, SZIGETVÁR
Neve 65 éve egyet jelent a szigetvári birkózással. 1964-ben vette át a sikeres szigetvári birkózó szakosztály vezetését. Azóta több száz fiatalt nevelt saját gyermekeként, óriási sikereket elérve. Nagy kitartással és pedagógiai érzékkel a mai napig, 84 évesen is oktatja a fiatalokat. Sok fiatalt sikerült kiemelni a hátrányos közegből, alternatívát nyújtania számukra, egy nyitottabb, sikeresebb világ felé. Elhivatottan foglalkozik szegény sorsú, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel. 87 országos bajnokot és megszámlálhatatlan érmest, diákolimpiai bajnokot nevelt. Versenyzői 21 érmet szereztek Európa- és világbajnokságokon, valamint olimpián. Fia és unokája is birkózó lett. Fia szintén edzőként eredményes, unokája Módos Péter Londonban olimpiai bronzérmes volt.

MOL Sportágak
MOL Csapat