OSC Waterpolo

2002. augusztus 13. kedd 09:28

Alapítva: 1957
Eredményei: 7 x magyar bajnok, 2 x Magyar Kupa-győztes, 2 x Bajnokok Ligája-győztes, 1 x LEN Szuperkupa-győztes, 1 x Kupagyőztesek Európa Kupája-döntős

Az Orvosegyetem Sport Club (OSC) 1957-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem vízilabdaegyesületeként alakult meg. Az orvos- és gyógyszerész társadalom mozgásigényeinek kielégítése mellett a klub mindig élen járt az utánpótlásnevelésben is, később a gyermekek és felnőttek lakossági szabadidősportjának szervezésében is fontos szerepet vállalt. 

Az OSC nagyszerű eredményeket ért el már az 1970-es években, ekkor kétszer is megnyerte a legrangosabb európai trófeát, a BEK-et, egyszer döntőt játszhatott a KEK-ben, és a LEN Szuperkupáját is elhódította. A hétszeres magyar bajnok csapat éveken át OSC Újbuda néven át szerepelt, de 2020-ban a főszponzor távozása miatt a klub a megszűnés szélére került. Ekkor több szponzor, köztük a MOL megmentették a csapatot, egy feltétellel: az OSC-ben csak magyar pólósok játszhatnak. 

A klub stábjában számos egykori kiválóság szerepel, Varga Dániel vezetőedző, Kósz Zoltán kapusedző mellett a csapat szakmai tanácsadója Cseh Sándor. 

MOL Sportágak
MOL Csapat