A párizsi olimpikonok felkészülését is segíti a MOL

2024. május 06. hétfő 14:02

Nyolcvan nap múlva kezdődik a 2024-es párizsi olimpia, a magyar csapat felkészülését a megmérettetésre a MOL és a MOL – Új Európa Alapítvány is segíti

Célegyenesébe fordult az olimpiai felkészülés - megközelítés kérdése, hogy azt mondjuk, kedden még, vagy kedden már csak 80 nap lesz a párizsi olimpia nyitóünnepségéig. A jelenleg 153 tagú Magyar Olimpiai Csapat gőzerővel készül a játékokra – a felkészülésben a MOL és a MOL – Új Európa Alapítvány is segít.

 
Mind a négy kijutott csapatunkat (férfi- és női kézilabda, illetve férfi- és női vízilabda-válogatott) támogatja a MOL

A párizsi ötkarikás játékokon több mint kétszáz ország 10 500 sportolója küzd meg az érmekért – 32 sportág összesen 329 versenyszámában avatnak bajnokot. A Magyar Olimpiai Bizottság szakemberei a sportági szakszövetségekkel történt egyeztetések után 15-25 érem megszerzését tartják reálisnak, ez nagyjából egybevág a nemzetközi prognózisokkal, amelyek szerint 22 érmet szereznek sportolóink.

„A Magyar Olimpiai Csapat az előzetes számítások szerint 180-190 tagú lesz Párizsban, ez annak köszönhető, hogy négy csapatsportágban is megméretjük magunkat az olimpián, amire húsz éve nem volt példa.” – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. – „Ami pedig az eredményt illeti, nyilván senki számára sem meglepő, amit mondok: nagyon ráfér a magyar sportra a jó olimpiai szereplés. Az esélyeseken nem múlik majd: ők már most tudják, hogy odaérhetnek. Ha senki más nem is hisz nekik, ők tudják, mert annak idején én is tudtam. Persze, ehhez kell a megfelelő háttér."

 
A megfelelő háttér: a MOL (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

"A MOB csapata mindent megtesz azért, hogy az előkészületek zökkenőmentesek legyenek, a helyszínen pedig a legjobb kiszolgálást kapják a sportolók, ebben nagy segítséget nyújtanak támogatóink, amelyek között tudhatjuk mostantól a MOL-t és a MOL – Új Európa Alapítványt."Büszkék vagyunk rá, hogy a régió egyik legnagyobb vállalata, hazánk zászlóshajója a magyar olimpiai mozgalom mellé állt. Ez nemcsak anyagilag fontos, hanem azért is, mert a sportolók így azt érezhetik, hogy az olimpia ügye a magyar nagyvállalatoknak is fontos, amit ezúton is nagyon köszönünk.” – nyilatkozta az elnök a támogatás kapcsán.

Hemzseg az olimpiai csapat a MOL-os sportolóktól

A MOL – mint a hazai sportélet egyik legnagyobb szponzora – az olimpia eszme és a hozzá kapcsolódó sportteljesítmények támogatására mindig kiemelt figyelmet fordított. Ennek részeként az elmúlt évtizedekben számos olyan olimpiai siker mögött ott állt a vállalat, amelyekre egy egész nemzet lehetett büszke. A MOL célja, hogy sporttámogatásainak köszönhetően újabb és újabb generációk mutathassák meg tehetségüket és sikereiknek közösen örülhessünk.

 
Siklósi Gergő is a MOL Csapatot erősíti (Fotó: Hunfencing.hu)

A cég együttműködése a Magyar Olimpiai Bizottsággal kiszélesíti támogatásai körét: Milák Kristóf úszó, Siklósi Gergely párbajtőröző, Fucsovics Márton teniszező vagy a kézi- és vízilabdaválogatottak szponzorációja mellett most már a magyar olimpiai csapat partnereként is olyan eredmények megszületéséhez járulhat hozzá a MOL, amelyek határokon átívelő hírnevet hoznak Magyarországnak a sport területén.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az egyéni sportolók, egyesületek és szövetségek szponzorálása mellett hosszú éveken keresztül a MOL Tehetségtámogató Programban is több olyan versenyzőt segítettünk, akik ma már a Team Hungary tagjai. "A MOB-bal kötött hosszútávú megállapodásunkkal az egész magyar olimpiai csapatnak szeretnénk stabil hátteret biztositani a felkészüléshez. Hisszük, hogy a sport szeretete mindannyiunkban közös, ezért már most mindenkit arra buzdítunk, a szurkolásunkkal is adjunk erőt versenyzőinknek idén nyáron.” – mondta Pantl Péter a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A tehetség nemzeti kincs

A MOL és a Magyar Állam által 2021-ben létrehozott MOL – Új Európa Alapítvány szintén elkötelezetten támogatja a jelen és jövő magyar olimpikonjait, melynek keretében a Magyar Olimpiai Bizottság munkáját is kiemelten segíti. 2023-ban már két nagy sportpályázatot is hirdetett a szervezet: egyrészt az országos és nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő eredményt elért, 23 év feletti sportolók és az őket az olimpiai játékokra felkészítő sportszervezetek számára, valamint a fiatalabb korosztály tehetségtámogatási programján belül hangsúlyosan az utánpótlásnevelésre.

 
Tehetségből nincs hiány a magyaroknál (Fotó: Waterpolo.hu)

Az olimpiai és paralimpiai sikeres szereplésekre való felkészülés 2024-ben még több motivációt és támogatást igényel a csapatsportokban és az egyéni sportágakban egyaránt, örömmel vállal ebben segítő szerepet az Alapítvány.

„A tehetség – nemzeti kincs, a támogatása – nemzeti ügy. "Személyesen is szívügyem a tehetséggondozás, a MOL – Új Európa Alapítvány kuratóriumi elnökeként pedig hozzám tartozik ez a terület a támogatási és fejlesztési tevékenységeink között. Idén nyáron is hatalmas lelkesedéssel drukkolok majd a magyar sportolóknak. Lenyűgöz a teljesítményük, példát jelentenek mindannyiunknak” – fogalmazott Miklósa Erika. A 2024-es megmérettetésnek idén Párizs ad helyszínt, a július 26-iki megnyitó ünnepséggel pedig kezdetét veszi a csaknem egy hónapon át tartó XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok.

MOL Sportágak
MOL Csapat