Birkózó Eb-győztes a hónap sportolója a Honvédnál

2023. június 05. hétfő 10:56

A Honvéd fiatal birkózója igazán kitett magáért, hogy másodjára is elnyerhesse a Honvéd MOL Hónap Sportolója címet, hiszen Zágrábban felnőtt Európa-bajnoki címet szerzett!

Takács István nem is akárhogyan nyerte meg az Eb-t, hiszen már a hazai és nemzetközi válogatóversenyeken is nagyon komoly riválisokat kellett legyőznie, hogy egyáltalán szőnyegre léphessen a 87 kilogrammosok között az Eb mezőnyében. Ezeket az akadályokat sikerrel vette, utána pedig a horvát fővárosban sem tudta senki megállítani, így remek birkózással vehetett át aranyérmet!

 
Fotó: Honved.hu
 

A díjátadón Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke méltatta a sportoló kitartását, küzdeni akarását, és kilátásba helyezte, hogy a 2024-es párizsi olimpián is hasonló jó eredmények születhetnek ezzel a hozzáállással és elvégzett munkamennyiséggel. Balogh Vilmos szakosztály-igazgató kiemelte, hogy az Eb-n szőnyegre lépő birkózók mindegyike nagyon magas szakmai szintet képvisel, nincs gyenge mérkőzés, így nagyon értékes ez az aranyérem.

A Honvéd sportolója már az őszi világbajnokságra gondol, addig még három nagy versenyen tervezi az indulását, hogy megtartsa pozícióját a magyar és a nemzetközi mezőnyben.

(Via Honved.hu)

MOL Sportágak
MOL Csapat