Égő combok és nagy mosolyok a MOL Campus toronyfutásán

2023. június 10. szombat 16:55

Huszonkilenc emelet, összesen 672 lépcsőfok várt a MOL jótékonysági célú toronyfutásán az olimpiai- és világbajnok sportolókra, valamint hírességekre.

Olimpiai- és világbajnokok, neves hírességek versenyeztek egymással Budapest legmagasabb épületében: a MOL hagyományteremtő céllal szervezett jótékonysági toronyfutást a MOL Campusban. A toronyház első és huszonkilencedik emelete közötti 672 lépcsőfok megmászása önmagában is kihívást jelent, különösen, ha futólépésben kell megtenni.

Az elszánt versenyzők sikeresen vették az akadályt: mindenki célba ért, sportolók közül Siklósi Gergely és Özbas Szofi volt a leggyorsabb, a női hírességek futamában pedig Gelencsér Tímea jutott elsőként a csúcsra. Az első 20 befutó után a MOL egymillió forintot adományozott a Vigyél Haza Alapítványnak, hogy támogassa a kóbor állatok mentését és a felelős állattartást.

 
Pantl Péter, a MOL Kommunikációs igazgatója átadja az egymilliós csekket
 

A férfi és a női győztes esetében külön érdekesség, hogy korábban mindketten a MOL Tehetségtámogató Alapítványának a támogatottjai voltak, nemrégiben pedig mindkettőjükkel beszélgettünk, hiszen a párbajtőrvívó és a cselgáncsozó klasszis is a Honvéd sportolója.

Siklósi Geri most inkább megvárja a liftet 

"Mikor megkerestek az ötlettel, hogy mit szólnék ahhoz, hogy szombat reggel fussak fel a Mol Campus tetejére (672 lépcsőfokot) merészen rögtön igent mondtam – szeretem a különleges kihívásokat, ez pedig tökéletes alkalomnak tűnt. Vallom, hogy a lépcső jobb, mint a lift, de ezután a verseny után egy ideig inkább megvárom a liftet. Szurkolok, hogy az itt dolgozók sose tapasztalják meg, milyen lenne egy áramszünet, de összességében jó élmény volt felfutni Budapest legmagasabb épületére! Ezután remélem meghívnak egy jegeskávéra a Fresh Cornerben…” - mondta nevetve a párbajtőrvívó világbajnok. 

 
Gelencsér Tímea
 

Az eseményen próbára tette az állóképességét Nagy Sándor színész, az egyik legjobb időt futó Gelencsér Tímea szépségkirálynő és Lola is, akik Harsányi Levente ceremóniamester kérdésére egyöntetűen azt felelték: óriási volt a hangulat, és nagy hatással volt rájuk az az inspiráló közeg, amelyben profi és amatőr sportolók együtt küzdötték fel magukat a 29. emeletre.

MOL Sportágak
MOL Csapat