Hősiesen küzdő birkózó a hónap sportolója a Honvédnál

2022. augusztus 16. kedd 14:40

Az U17-es Európa-bajnok és vb-döntős Darabos László Rómában törött kézzel küzdötte végig a versenyt, nem kérdés, hogy ő lett a hónap sportolója Kispesten.

U17-es Európa-bajnokunk és világbajnoki ezüstérmesünk - akinek Rómában a második mérkőzésén eltört a keze és így küzdötte végig a versenyt – Gergely Istvántól, a BHSE ügyvezető elnökétől és Bakos Piroskától, a MOL szóvivő és médiakapcsolatokért felelős vezetőjétől vehette át az elismerést.

Nagyot ment az idén, hiszen a bukaresti Európa-bajnokságon és a római világbajnokságon is döntős volt. Minek köszönhető ez a fantasztikus idény?

Azt hiszem, hogy a koncentrációmnak mindenképpen, illetve az előre meghatározott taktika fegyelmezett végrehajtása is ugyanilyen nagy szerepet játszott az eredmények elérésében. A versenyeken nyilván, de az edzéseken is mindez ugyanilyen fontos, sőt, az évközi folyamatos munka fizetődött ki ezen a két versenyen.

 
Fotó: Budapest Honvéd
 

Milyen célokat fogalmazott meg magának rövid és hosszú távon?

Rövidtávon folyamatosan a korosztályos világversenyeken való győzelmek begyűjtése a célom, az Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon egyaránt. Hosszútávon pedig egyértelműen az olimpia!

Melyik olimpiában gondolkozik és milyen súlycsoportban?

A legnagyobb esélyem valószínűleg a 2032-es brisbane-i játékokon lesz, de merek nagyot álmodni, hogy már Los Angelesben is ott lehetek az olimpiai játékokon. A felnőtt mezőnyben vélhetően a 130 kiló lesz a súlycsoportom, most az erre való felfejlődést kezdtük el az edzőmmel.

 
Fotó: Budapest Honvéd
 

Mit ad önnek a Honvéd kötött fogású iskolája, ami az egyik legjobb műhely?

Rendkívül jól érzem magamat a Honvédnál. Az, hogy ilyen sok edzőtársam van, akik ráadásul szakmailag is magas színvonalat képviselnek, az az én fejlődésemre is pozitív hatással van. Továbbá a közösségben is megtaláltam a helyem, az is nagyon jó, tényleg remekül érzem magamat itt.

Mit jelent számodra a Honvéd MOL Hónap Sportolója elismerés?

Azt, hogy az egész éves kemény munka, amit ebbe az évbe és ezekbe az eredményekbe beletettem, az abszolút megtérült és természetesen nagyon örülök, hogy ezt a díjat én nyerhettem el.

MOL Sportágak
MOL Csapat