Látványos úszópremier a főváros zöld szívében

2023. június 26. hétfő 13:20

Közel 1500 résztvevő úszott az I. MOL Campus Öbölúszáson a Lágymányosi-öbölben a Budapesti Sportiroda és a MOL közös szervezésében zajló eseményen.

Igazi nyári úszóidőben és 24-25 fokos vízben rajtolt el 9 órakor a legrövidebb, 500 méteres táv, ahol közel 200 indulónak szurkolhattunk. A nap programja a 10 órakor induló két hosszú távval, a 4500 és 3000 méteres futammal folytatódott, amik egyben a főtávoknak is mondhatóak.

A két távon összesen majdnem 900 lelkes amatőr és profi úszó ugrott a vízbe. A három kilométeres mezőnyben köszönthettük többek között Kamarás Iván Jászai Mari-díjas színészt is.

Fotó: MOL Magyarország

A nap utolsó versenyszámaként a középtávosok csobbantak a Kopaszi-gát környezetével határolt, tiszta vizű Lágymányosi-öbölbe, ami ideális és biztonságos helyett adott a versenynek. Igazi megtiszteltetés volt, hogy az olimpiai ezüstérmes, többszörös világ- és Európa bajnok úszónk, Cseh László - az Ötpróba-úszások nagykövete – is rajthoz állt.

Csaknem másfélezer jelentkező

A szezon első nyíltvízi úszóeseményét az ország 251 településéről több, mint 1400 amatőr és profi úszó teljesítette. Az eseményen a MOL képviseletében Fetter Balázs, szponzorációs vezető így nyilatkozott a helyszínen: A mai MOL Campus Öbölúszás egy olyan lehetőséget adott nekünk a szabadidősport rendezvények szervezésének terén, amit érdemes tovább gondolnunk a jövőben is. "Célunk, hogy egy hosszútávon fenntartható és színvonalas eseménysorozatot indítsunk útjára, ami képes közösségeket megmozgatni és mindenkihez szólni, hiszen a sport szeretete mindannyiunkban közös.”

 
Fotó: MOL Magyarország

"Az I. MOL Campus Öbölúszás fényesen bizonyította, hogy a Budapesten, a város közepén, a Duna öblének vízében csodálatos nyíltvízi úszóeseményt lehet szervezni a lelkes amatőröknek."Biztos vagyok benne, hogy ez az esemény szerves része lesz a következő évtizedekben a főváros sportéletének.” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója, aki maga is teljesítette az 1500 méteres távot.

MOL Sportágak
MOL Csapat