Tarolt a Rossi-csapat az év sportolója választáson

2023. január 10. kedd 10:53

Az év csapata a futballválogatott, az év edzője Marco Rossi lett a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) szavazásán. Több egykori MOL Csapat-tagot is díjaztak.

A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este. A sorrendek 423 szavazat alapján alakultak ki. A díjátadók között volt többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, a 11-szeres paralimpiai bajnok, felvidéki Henrieta Farkasova, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött, benne több egykori MOL Alapítvány által támogatott sportolóval. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot.

Az eseményen a résztvevők felállva, vastapssal köszöntötték a páholyban helyet foglaló, 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét.

MOL Sportágak
MOL Csapat